На Тернопільщині почала діяти заборона на вилов щуки. Ця заборона діє з 15 лютого до 31 березня. У Держекоінспеції розповіли, що у цей період триватиме нерест цього виду риби і вилов заборонений задля  відновлення популяції.

«Відповідно до Правил любительського рибальства, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.09.2022 № 700 (зі змінами), з 15 лютого по 31 березня діє заборона на добування (вилов) щуки на період її нересту. Щука належить до небагатьох видів риб, нерестова активність якої починається раніше, при нижчій температурі води, а тому саме в цей час і підлягає особливій охороні. Якщо під час рибалки щука все ж піймалась на дозволені правилами рибальства знаряддя лову, необхідно її як можна безпечніше звільнити від гачка і випустити назад в природне середовище», – йдеться на сайті Держекоінспеції.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: