У селі Передмірка Борсуківскьої громади виявили випадок сказу серед домашніх тварин. Через це зібрали засідання місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії, його ініціювало  Кременецьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби.

«На порядку денному розглядалося питання відкриття неблагополучного пункту щодо сказу серед домашніх тварин вулиці Загоринь с.Передмірка Борсуківської територіальної Громади. Також віднесено до загрозливої зони вулиці: Джерельна, Гірка, Рудка та Шевченка с. Передмірка, прилеглі до села польові та лісові угіддя громади. Визначили 60-денний термін карантинних обмежень для проведення дезінфекції території, де було виявлено вогнище сказу, та довакцинації проти сказу котів і собак у неблагополучному пункті (вул.Загоринь с.Передмірка)», – повідомили на сторінці громади у мережі Facebook.

Це другий такий випадок у Борсуківській громаді.



«Щоб уберегтися від захворювання на сказ необхідно: дотримуватись правил утримання собак та котів та інших хижих тварин в населених пунктах,  вакцинувати собак і котів (в державних ветеринарних лікарнях щеплення проти сказу безкоштовні. Обов’язково треба повідомляти ветлікаря про кожний випадок підозри на сказ у тварин. Всім громадянам, потерпілим від тварин (укуси, подряпини чи ослинення) необхідно негайно звертатись до лікаря-рабіолога, а тварину, яка завдала шкоди, доставляти до ветеринарної служби для клінічного огляду та ізоляції протягом 10 днів. Варто уникати контактів з бездомними тваринами. Не можна торкатися голими руками трупів тварин, та тварин, підозрілих у захворюванні, та ослинених ними предметів», – йдеться у повідомленні.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: