У Тернополі встановили пам’ятну дошку на честь рятувальника, який загинув, розміновуючи Харківщину

Опубліковано:
5 Січня, 2024

У Тернополі відкрили меморіальну дошку на честь рятувальника Сергія Гоцуляка – піротехніка ДСНС, який загинув рік тому, під час виконання розмінування деокупованої території на Харківщині.

Пам’ятну плиту встановили на вулиці Київській на фасаді Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, в якому служив Сергій Гоцуляк. На відкриття дошки прийшли його рідні, друзі, колеги, представники влади й духовенства. Вони згадали життєвий шлях полеглого героя, вшанували пам’ять про нього поминальною молитвою та хвилиною мовчання.

«Підполковник служби цивільного захисту Сергій Гоцуляк проводив гуманітарне розмінування на визволених територіях Київської та Харківської областей. Піротехнічний  підрозділ під його керівництвом очистив близько 30 тисяч квадратних метрів території, виявив і знищив понад 70 тисяч вибухонебезпечних предметів. 4 січня 2023 року під час розмінування території біля установки комплексної підготовки газу Дружелюбівського нафтогазоконденсатного родовища, поблизу села Шийківка Борівської громади Ізюмського району Харківської області, здетонувала вибухівка. Від отриманих травм Сергій Гоцуляк загинув на місці», – розповіли в обласному управлінні ДСНС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дснс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пам’ятна дошка, #Сергій Гоцуляк, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: