На водоймах Тернопільщини крига стала тонша: жителів області просять не виходити на лід

Опубліковано:
3 Січня, 2024 о 22:15

У зв’язку з потеплінням, крига на водоймах Тернопільщини стала тоншою, то ж рятувальники просять жителів області не виходити на лід та не наражати себе на небезпеку. 

Також рятувальники нагадують правила поведінки на замерзлих водоймах:



«Міцним є лід, товщина якого не менше 12 см для однієї людини і він має синій чи зелений відтінок. Якщо ви ступили на лід і на ньому з’явилися тріщини – не продовжуйте свій рух. Відходьте повільно, не відриваючи ступні від льоду. Не вживайте алкоголю перед виходом на лід. Якщо ви провалилися під кригу – широко розкиньте руки по краях і утримуйтеся, щоб не зануритися з головою під воду. Не обламуйте крайку льоду, без різких рухів вибирайтеся на лід, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи на поверхню ноги. Вибравшись із води, відкотіться і повзіть в той бік, звідки ви прийшли, там міцність льоду перевірена. Якщо провалився під лід хтось інший – викличте рятувальників і спробуйте допомогти самі. Візьміть довгу палицю, дошку чи мотузку. Широко розкинувши руки, підповзіть до ополонки. За 3-4 метри до потерпілого протягніть йому палку або мотузку. Витягнувши потерпілого, повзком переберіться на берег та викличте «швидку», – розповіли рятувальники.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дснс, #крига, #лід
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: