Як служби зайнятості Тернопільщини допомагають переселенцям

Опубліковано:
18 Грудня, 2023

Допомога переселенцям – у дієвій співпраці служби зайнятості з громадами та громадськими організаціями Тернопільщини.

«Ефективна допомога внутрішньо переміщеним особам в адаптації, соціалізації та професійній самореалізації в нових умовах проживання – одне з головних завдань сторін соціального партнерства на ринку праці Тернопільщини. Служба зайнятості сприяє такій категорії населення в працевлаштуванні, надаючи послуги із пошуку роботи, в т.ч. на засадах рекрутингу; в підвищенні конкурентоздатності через спрямування на професійну підготовку чи підвищення кваліфікації, також за ваучером на навчання, підтвердження неформального професійного навчання; допомагає у відкритті чи веденні власної справи за рахунок отримання мікрогрантів та інших активних програм зайнятості», – наголосив в.о. директора Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості Анатолій Куриляк під час круглого столу із представниками територіальних громад і громадських організацій, які надають допомогу та опікуються внутрішньо переміщеними особами, що відбувся у Будинку праці м. Тернополя.

Мова також йшла про особливості реєстрації ВПО у службі зайнятості, організацію в громадах суспільно корисних робіт.

Крім того, служба зайнятості реалізовує низку програм, спрямованих на створення нових та збереження існуючих робочих місць шляхом надання фінансової підтримки роботодавцям, які легально працевлаштують різні категорії осіб, у тому числі внутрішньо переміщених.

Начальник відділу прийому громадян управління соціальної політики Тернопільської міської ради Уляна Микитюк наголосила, що отримання допомоги внутрішньо переміщеними особами тісно пов’язані із питаннями зайнятості ВПО. Дала відповіді на запитання учасників заходу.

Представники громадських організацій отримали можливість надавати інформацію внутрішньо переміщеним особам як в місцях компактного проживання, так і при особистому спілкуванні.

Учасники зустрічі отримали вичерпну інформацію щодо активних програм зайнятості Служби зайнятості для внутрішньо переміщених осіб, про надання послуг із пошуку роботи, в т.ч. на засадах рекрутингу. 

Тернопільська філія Тернопільського

обласного центру зайнятості.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ВПО, #переселенці, #служба зайнятості
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: