Гроші за вподобайки: поліцейські Тернопільщини розповіли про популярну схему шахраїв

Опубліковано:
15 Грудня, 2023

Правоохоронці Тернопільщини закликають жителів та гостей області бути обережними, щоб не стати жертвами шахраїв. За словами поліцейських, популярною схемою онлайн-шахраїв є «гроші за вподобайки».

«Жертвою таких шахраїв стала тернополянка втратила майже 10 тисяч гривень. Аферисти пропонують передивлятися короткі відео, наприклад, у TikTok, ставити “вподобайки” або ж писати відгуки в Google-картах за гроші. Оголошення та повідомлення про таку роботу поширюють у месенджерах. Тернополянці зловмисники обіцяли виплачувати від 100 до 500 гривень в день. Запропонували приєднатися до «робочої групи», щоб збільшити заробіток.Так зловмисники отримали доступ до рахунків та привласнили її заощадження», – кажуть поліцейські .

Щоб не стати жертвою шахраїв поліцейські радять надавати перевагу вакансіям з офіційним працевлаштуванням, не надсилати кошти на невідомі рахунки, не повідомляйте конфіденційної інформації стороннім (дані картки, логін і паролі до онлайн банкінгу тощо). Не можна вводити конфіденційні дані на підозрілих сайтах, не переходити за сумнівними гіперпосиланнями. Якщо інформацію про банківську карту розголошено, то треба звернутися до банку та заблокувати картку.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аферисти, #шахраї
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: