«Купуючи в інтернеті – обирайте післяплату»: поліцейські Тернопільщини застерігають людей від шахрайських схем

Опубліковано:
1 Грудня, 2023 о 22:15

Поліцейські Тернопільщини закликають жителів області обирали післяплату, купуючи речі чи послуги в інтернеті, бо інакше можна віддати гроші шахраям. Про це інформують в обласному управлінні Нацполіції.

Правоохоронці розповіли, що нещодавно жителька Підгаєцької громади віддала свої кошти гахраям, які ніби-то пропонували їй придбати ялинку. Жінка надіслала завдаток, однак товару не отримала.



«Оголошення про продаж ялинки жінка знайшла в Інтернеті. Зв’язалася з продавцем, обумовили умови і потерпіла погодилася перекинути гроші за товар наперед. Однак після зарахування готівки телефон шахрая вже був вимкнутий. Сума збитків – майже 600 гривень. Поліцейські вживають заходів для встановлення особи шахрая та вкотре звертаються до жителів області з проханням бути пильними, здійснюючи замовлення через Інтернет. Намагайтеся не купувати з передоплатою, особливо якщо замовляєте товар на ресурсі вперше. Шукайте магазини та сайти, які перевірені часом та відомі серед інших покупців. Купувати щось у неперевірених продавців не варто. В нагоді стануть відгуки про таких продавців на сторінках соціальних мереж або ваших друзів, що вже купували у них товар. Здійснюйте оплату по факту отримання товару, після його огляду та перевірки у відділенні пошти. Переписку з продавцем ведіть виключно на веб-сайті, де здійснюєте замовлення. Якщо спілкуєтеся через месенджери, не переходьте за іншими посиланнями, які вам надсилають», – кажуть поліцейські.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кримінал, #Купівля в інтернеті
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: