26 листопада у Тернополі, який організують забіг  у рамка міжнародної акції «16 днів проти насильства». Забіг «Acting for survivors» влаштують, щоби привернути увагу до злочинів насильства з боку російських військових.

Дистанція, яку бігтимуть учасники – для дорослих – 2, 5 кілометри, для дітей – 400 – 800 метрів. Початок заходу о 13:30. Локацію зареєстрованим учасникам повідомлять безпосередньо перед заходом, у цілях безпеки.

Охочі долучитися до акції можуть зареєструватися за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9vtzWp-sqUnX3LXysXybB_l8p034OvRVMZUT79m8T7G2wvA/viewform

«Долучаються до забігу люди в багатьох містах України та закордоном, зокрема, представники українських діаспор у Словаччині, у Сполучених Штатах Америки – в Чикаго. Участь міст стане символом єдності у боротьбі проти ненасильства, прав людини та чуйності до проблем тих, хто постраждав від війни в Україні. Символічно, що першою локацією обрано місто Ірпінь, що стало своєрідним трагічним пам’ятником російського вторгнення в Україну. Учасники бігтимуть «дорогою життя» – єдиним шляхом, яким місцеві мешканці евакуйовувалися під ворожими обстрілами під час повномасштабного вторгнення. У Тернополі долучитися до забігу можуть спортсмени, мешканці міста та громада, представники гуманітарних місій, установ ООН, громадських організацій, державних органів, місцевого самоврядування. Захід організований UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv)», – розповіли організатори.

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #16 днів проти насильства, #акція
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: