“Мавка. Лісова Пісня” демонструє безпрецедентні збори у польських кінотеатрах

Опубліковано:
18 Листопада, 2023 о 09:06

Мультфільм “Мавка: Лісова пісня” це далеко не перша робота Animagrad Film.UA Group, однієї з найпродуктивніших та найуспішніших анімаційних студій в Україні. Вона стала справжньою сенсацією європейського кінопрокату. Останні новини кіно повідомляють, що за 3 місяці прокату мультфільм зібрав понад 9,5 млн злотих. Кількість куплених квитків впевнено прагне позначки півмільйона. Але не лише Польща була зачарована українським фольклором в обробці Лесі Українки, який представлений у вигляді високоякісної мультиплікації. Саундтреки мультфільму, зокрема «Гарна», вже перекладені французькою та іспанською мовами.

Сценарій та режисура

Чималий внесок в успіх мультфільму зробила команда режисерів та сценаристів. Фактично над ним працювали найбільш професійні та досвідчені представники українського шоу-бізнесу повідомляють новини кіно порталу Мета. Над фільмом працювали одразу два режисери Олександра Рубан спільно з Олегом Маламужом і це вже не перший мультиплікаційний фільм у їхньому активі. Олександра ще 2018 року зняла досить популярну мультиплікаційну стрічку “Мультісторії”. А Олег уже досить давно працює у студії Аніміград. Однією з найбільш відомих анімаційних робіт стала “Вкрадена принцеса: Руслан і Людмила”.



Для створення сценарію запросили не менш талановитого письменника Ярослава Войцешека. У його активі сценарії до таких фільмів, як “Вартова застава”, “Пульс”, а також до згаданого мультфільму Руслан і Людмила.

Сам сценарій суттєво відрізняється від твору Лесі Українки. Зізналися, що це досить вільна інтерпретація.

Озвучка та музика

Особлива увага приділялася озвучці. Зрештою, фільм позиціонується як фентезі мюзикл, тому пісні та загальний музичний супровід тут мають першочергове значення. Залучалися провідні українські зірки.

Робота над головним персонажами велася надзвичайно ретельно та скрупульозно. Прикладом може бути головна героїня Мавка. До роботи над нею залучили одразу трьох вельми популярних в Україні артисток. Наталія Денисенко виконувала озвучку, Христина Соловій – виконала головний трек фільму. Прототипом, з якого оцифрували рухи для формування пластики персонажа, погодилася стати Катерина Кухар – прима-балерина.

До озвучення головного героя мультфільму Лукаша залучили відомого співака Артемія Пивоварова. А його дует спільно з Крістіною Соловій став офіційним саундтреком фільму піснею Мова вітру.

Рекорди прокатів

Мавко вже не перший анімаційний фільм українського виробництва від компанії Animagrad.Однак це без сумніву найкраща їхробота, що було підтверджено касовими зборами як в Україні, так і по всій Європі. Прокат фільму мав успіх у Франції, Нідерландах, Польщі та інших європейських країнах. Варто зазначити, що успіх картини був багато в чому визначений інтересом до української культури, яка виникла з недавнього часу за кордоном. Мультфільм викликав непідробне захоплення численних юних глядачів, яке вони висловили у позитивних відгуках, що й спричинило лавиноподібне зростання популярності.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мавка, #мультфільм
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: