Природний газ є одним із найважливіших і основних джерел енергії на Землі

Опубліковано:
17 Листопада, 2023

На сьогодні природний газ є одним із найважливіших і основних джерел енергії на Землі. Новітні технології та Інтернет дають можливість торгувати природним газом і заробляти гроші на ринку енергоносіїв.

Коротка історія природного газу

Природному газу знадобилися сотні років, щоб стати ефективним джерелом енергії, хоча історія його використання сягає глибокої давнини.

Приблизно в 500 році до нашої ери китайці почали використовувати «трубопроводи» з бамбука для транспортування газу, що виходить на поверхню. Китайці використовували його для кип’ятіння морської води для отримання питної води. Природний газ був виявлений у Північній Америці в 1626 році, коли французькі дослідники знайшли тубільців, які запалювали гази навколо озера Ері.

Однак перше комерційне використання природного газу відбулося через 160 років у Великій Британії. У 1785 році англійці використовували природний газ, вироблений із вугілля, для освітлення вулиць і домогосподарств. Через 30 років Балтимор, штат Меріленд, став першим містом у Сполучених Штатах, яке освітлило свої вулиці газом.

Упродовж більшої частини 19 століття природний газ використовувався майже виключно як джерело світла, але в 1885 році винахід Роберта Бунзена відкрив нові способи використання природного газу. У 20 столітті почали будувати ефективні трубопроводи.

Потім використання природного газу розширилося, включивши кухню та опалення. Природний газ також почав живити прилади, такі як водонагрівачі та печі, виробничі та переробні підприємства та котли для виробництва електроенергії.

Переваги та використання природного газу

Природний газ використовується для виробництва палива в промислових і приватних масштабах. Він також є необхідним у виробництві миючих засобів, синтетичних волокон, фарб, пластмас і синтетичного каучуку.

Природний газ також є зручним паливом для стаціонарного енергетичного обладнання, зокрема котлів, турбін, сушарок, промислових опалювальних печей та побутові плити. Ніщо не може замінити природний газ у виробництві лампочок або газових турбін.

Основним застосуванням природного газу є опалення домогосподарств, тобто зручна автоматизація та регулювання процесу горіння змушує все більше домогосподарств використовувати газові установки. Газ у домогосподарствах також необхідний для підігріву води та приготування їжі.

Масово газ використовують також у тваринництві, сушінні зернових, насіння та виробництві кормів чи комбікормів. У промисловості також використовується для обігріву виробничих і офісних приміщень, для обігріву залів і в технологічних процесах.

Через відносно низьку ціну порівняно з нафтою природний газ масово використовується як паливо для легкових і вантажних автомобілів. Рівномірна температура згоряння, теплотворна здатність, автоматизація процесів горіння, простота регулювання та відсутність проблем з утилізацією відходів є вагомими перевагами всіх газових систем.

Усе це є важливими аспектами для підприємців, які інвестують у газ, оскільки розуміння того, як працює галузь, є дуже важливою частиною кожного процесу прийняття рішень.

Від чого залежить ціна на природний газ?

Як і на більшість товарів, ціна на природний газ залежить від попиту та пропозиції. Одними з ключових факторів, що впливають на пропозицію та попит на природний газ, є запаси, глобальний попит, розвиток альтернативних видів палива, ціни на альтернативне паливо.

По суті, якщо більше людей хочуть купувати природний газ, ніж продавати його, ціни на природний газ зростуть, оскільки він є більш затребуваним («попит» перевищує «пропозицію»). З іншого боку, якщо пропозиція перевищує попит, ціна буде падати.

Накопичені запаси природного газу

У багатьох країнах світу є запаси природного газу, які вони можуть використати в разі надлишку постачання. Зберігаючи природний газ, уряди сподіваються пом’якшити деякі проблеми, пов’язані з підвищенням цін у часи скорочення видобутку.

Зберігаючи запаси природного газу, країнам не потрібно буде купувати стільки під час дефіциту постачання, що збереже попит на низькому рівні протягом короткого періоду. Однак, як тільки запаси країни вичерпуватимуться або закінчаться, їй доведеться купувати більше, що в разі дефіциту означає підвищення цін замість зменшення доступності природного газу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #газ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #природній газ, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна на газ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: