Мотошоломи – обираємо під розмір та оцінюємо інші параметри

Опубліковано:
16 Листопада, 2023

Після того, як ви визначилися з типом шолома, вам потрібно визначитися з його розміром. Як же правильно зняти мірки? Насправді це досить просто. Візьміть «сантиметр»  і виміряйте окружність голови. Так, це так просто. Але це лише перший крок.

Після того, як ви виміряли обхват голови в сантиметрах, який зазвичай варіюється від 51 до 68 см (якщо мова про дорослих) і від 47 до 52 см (для дітей), використовуйте довідник розмірів. Існують розміри від 2XS до 4XL. Якщо ви купуєте в магазині МотоСтиль, зверніться до одного з наших консультантів. Вам з радістю допоможуть з підбором шолому по розмірам. Бо всі мотошоломи мають ідеально «сидіти» на голові, не бути ні затісними ні завеликим. Це правило, яке не тільки гарантує комфорт під час катання на мотоциклі але і збереже життя.

Ви визначили свій розмір голови, переглянули відповідність у S M L XL і так далі, і все, що залишилося – вибрати оптимальний варіант. Та це ще те завдання! Бо у кожного бренду свої особливості конструкції шоломів, тому те що під одним розміром одного виробника буде тиснути, а інша модель в такому ж розмірі але від іншої мануфактури «сяде» ідеально. Експерти кажуть що до шолома треба звикнути як до нового взуття. Та головне, якщо обирати між тим що «трішки» тисне і тим що навіть трішки більше ніж потрібно – професіонали радять зупинити свій вибір на першому. Бо завеликий шолом вас не захистить.

Вага шолому має значення?

Так, чим легший шолом тим зручніше його носити. Але ви самі маєте відповісти на питання – на першому місці супер комфорт чи супер безпека. Найлегший – це відкритий шолом, який навряд чи буде актуальним якщо ви катаєтеся на великій швидкості і по трасі. Для цих випадків краще обрати Модуляр або Інтеграл. Так вони важать більше (до 1800 гр), але і питання захисту у них на більш високому рівні. Та все-таки, купуючи мотошолом варто звертати увагу на вагу, бо якщо ви віддаєте перевагу далеким подорожам, треба забезпечити собі і безпеку і максимальний комфорт. А навряд чи про комфорт буде йти мова якщо мотошолом буде давити на голову та навіть викликати неприємні відчуття (навіть больові) в шиї.

Для того щоб запропонувати вибір покупцям, виробники виготовляють мотошоломи з різних матеріалів. На що це впливає? На безпеку, на комфорт, на вагу і на вартість.

Щодо зовнішнього вигляду, то всі сучасні мотошоломи мають стильний екстер’єр.

Отже існує 4 типи мотошоломів в залежності від виду матеріалу, що використовується для їх виготовлення:

  • термопластична оболонка. По суті це форма вилита з полікарбонату або спеціальної смоли термопластичної;
  • мотошоломи зі скловолокна. Вони легші, що гарантує більший комфорт;
  • композитні моделі зі скловолокна. Це складна суміш скла, вуглецевих та інших волокон, що гарантує кращий захист;
  • Шолом з вуглецевого волокна. Він легкий але супер міцний варіант, тому саме такий тип мотошолому ідеально підходить для треку.

мотошолом

Якщо у вас великий асортимент, який запропонований на сайті інтернет магазину MotoStyle викликає складнощі в процесі покупки, скористайтеся порадами наших досвідчених продавців консультантів і у вас з’явиться мотошолом ідеальний у всіх відношеннях.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мотошоломи, #шолом
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: