В Ужгороді співробітники ТЦК мобілізували водія автобуса, який перевозив дитячу спортивну команду, — ЗМІ

Опубліковано:
13 Листопада, 2023

В Ужгороді працівники ТЦК мобілізували водія автобуса, який перевозив дитячу команду з Вінниці на спортивні змагання з теквон-до.

Про це пише «Суспільне». Першим про інцидент повідомив вінницький журналіст Віталій Павловський.

11 листопада в Ужгороді відкрили Всеукраїнські змагання з теквон-до, куди поїхали учасники з усіх регіонів. Команду дітей з Вінниччини перевозили автобусом «Ікарус».

Павловський розповів, що водій Михайло перевозив дітей з готелю до спорткомплексу та знову в готель. Сам керманич заночував у хостелі «Монада» в Ужгороді. Там, за словами журналіста, о 1:30 його разом з іншими чоловіками «закрутили військові разом з поліцією».

«Пояснення, що він єдиний водій з групою спортсменів збірної України, їм не аргумент! Усіх на нічну комісію, у військкомат! Телефони відібрали, інформацію своїм рідним, тренерам повідомити не було змоги.. спортсмени винаймають таксі та по місцю пробують виходити з положення, бо змагання ніхто не скасовував», — пише Павловський.

Журналіст заявив, що «по закінченню комісії» водію Михайлу вручили військовий квиток та відправили його в Чернігів.

Павловський зазначив, що голова Вінницької ОДА Сергій Борзов взяв під контроль ситуацію з перевезенням спортсменів. Перевізник готує іншого водія для спроби повернути дітей тим самим автобусом, що запаркований біля готелю. Але ключі від нього були у військкоматі.

Згодом журналіст заявив, що ніхто з водіїв не наважився піти у військкомат в Ужгороді та забрати ключі від «Ікаруса». Він розповів, що для цього подзвонили переселенці з Маріуполя Юліані, яка зараз живе в Ужгороді. Та отримала ключі та передала їх водію.

«Суспільне» пише, що його журналістам вдалося зв’язатися із водієм автобуса: чоловік розповів, що в нього забрали мобільний телефон та документи, зараз він перебуває у військовій частині Рівненької області.

В обласних ТЦК та СП Ужгорода та Вінниці нам відповіли, що нічого не знають про затримання водія. В обласному військкоматі Рівного відповіли, що «якщо в Ужгороді зупинили, то в Ужгороді треба і шукати». Ми намагаємося отримати коментар Вінницької ОВА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #водій, #мобілізація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТЦК
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: