Хто відповідальний за мобілізацію на окупованій Херсонщині?

Опубліковано:
24 Жовтня, 2023 о 07:00

Журналiсти проєкту KibOrg iдентифiкували членiв «призовних комiсiй» на окупованiй Херсонщинi. Бiльшiсть з них виявилися лiкарями Генiчеської центральної районної лiкарнi.

15 вересня Центр нацiонального спротиву повiдомив, що на окупованих територiях триває пiдготовка до початку мобiлiзацiї мiсцевого населення. Так, окупацiйна влада почала роздавати повiстки офiцерам запасу, а також цивiльним, якi надавали свої данi пiд час «виборiв» та роздачi продуктових наборiв. I вже 29 вересня Президент РФ Путiн видав указ про початок мобiлiзацiї, який передбачає призов 130 тисяч вiйськовозобов’язаних. Мобiлiзацiя охоплює перiод з 1 жовтня до 31 грудня 2023 року.



Ми вiдшукали документ проєкту розпорядження так званого «губернатора» окупованої Херсонської областi «Про створення призовних комiсiй i забезпечення проведення призову громадян РФ у вiцi вiд 18 до 27 рокiв, якi не перебувають в запасi i пiдлягають призову на вiйськову службу в Херсонськiй областi в жовтнi — груднi 2023 року».

Ризики того, що на ТОТ Херсонщини буде масштабна мобілізація, досить високі  - облрада

Проєкт документу Сальдо надiслав Вадим Шуригiн, який обiймає посаду «вiйськового комiсара» окупованої Херсонщини. До повномасштабного вторгнення вiн був «заступником вiйськового комiсара» мiста Севастополя. У Криму проживав за адресою с. Лиманне, вул. Лиманiвська, 10. Вiн же увiйшов у склад «основної призовної комiсiї» Херсонської областi у якостi «заступника голови». «Головою» виступає гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо. Ми iдентифiкували решту учасникiв комiсiї. Бiльшiсть — лiкарi Генiчеської центральної районної лiкарнi.

Херсонська область:

Дмитренко Андрiй Петрович (10.06.1983) — м.Генiчеськ, вул. Пiвденна, 78. Секретар «призовної комiсiї», а також фельдшер Генiчеської центральної районної лiкарнi.

Водяна Ганна Миколаївна — iнформацiя вiдсутня. Лiкарка-стоматолог у Генiчеськiй центральнiй районнiй лiкарнi.

Козлов Федiр Iванович (23.08.1954) — м.Генiчеськ, вул.Пiвденна, 17. Працював у Генiчеськiй центральнiй районнiй лiкарнi до повномасштабного вторгнення. Нинi додатково обiймає посаду «керiвника роботою з контрольного огляду громадян пiд час призову на вiйськову службу».

Король Людмила Вiкторiвна — належала до складу основної медичної комiсiї ще у 2020 роцi. До повномасштабного вторгнення працювала у Генiчеськiй центральнiй районнiй лiкарнi лiкаркою-офтальмологом.

Малiновська Ольга Вiкторiвна (12.01.1965) — у 2014 роцi була призначена на посаду «мiнiстерки працi та соцiальної полiтики» окупованої Донеччини. Тепер обiймає посаду «виконувачки обов’язкiв заступницi мiнiстра працi та соцiальної полiтики» окупованої Херсонської областi. У Донецьку була прописана за адресою просп. Комсомольський, 26, кв.60. Розшукується за ч.1 ст 258-3 ККУ за створення терористичної групи або терористичної органiзацiї.

Онищенко Наталя Миколаївна (09.03.1955) — iмовiрно прописана у с. Рiвне, вул. Молодiжна, 103. Працювала у Генiчеському районному центрi зайнятостi. Нинi обiймає посаду «ведучої спецiалiстки мiносвiти» окупованої Херсонщини.

Семенов Валерiй Михайлович (18.08.1948) — прописаний за адресою м. Генiчеськ, вул. Нижня Слобiдка, 36. Належав до партiї «Лiва опозицiя», був депутатом п’яти скликань Генiчеської районної ради. У 2021 роцi давав коментар Радiо Свобода про те, як у 2014 «хтось готував росiйськi прапори, а хтось очiкував як далi будуть розгортатися подiї».

Сухотiн Павло Григорович (14.02.1953) — м. Генiчеськ, вул. Центральна, 76. До повномасштабного вторгнення працював лiкарем-отоларингологом у Генiчеськiй центральнiй районнiй лiкарнi.

Топольницький Олег Сергiйович (03.07.1970) — до повномасштабного вторгнення обiймав посаду «заступника начальника територiального органу Росгвардiї», пiдполковник полiцiї. Прописаний за адресою м. Сiмферополь, вул. Стрелкова, 90/4. Переведений до Херсонщини i тепер обiймає посаду «заступника начальника полiцiї», а також отримав пiдвищення до полковника.

Федорова Валентина Миколаївна (12.01.1951) — м. Генiчеськ, вул. Мiська, 7, кв. 2. Працювала у Генiчеськiй центральнiй районнiй лiкарнi. Нинi бере участь у контрольному медичному оглядi громадян.

Хомяков Олександр Михайлович (21.06.1959) — м. Генiчеськ, вул. Гоголя, 61, кв.13. Завiдувач шкiряно-венерологiчним кабiнетом Генiчеської центральної лiкарнi.

Резерв:

Чагаєв Iгор Олегович (19.06.1987) — колишнiй заступник губернатора Краснодарського края з питань внутрiшньої полiтики. У червнi 2023 року був призначений на посаду «першого заступника голови» окупованої Херсонської областi. Є «головою резервної призовної комiсiї» на окупованiй Херсонщинi.

Хонiн Сергiй Петрович (03.05.1971) — м. Севастополь, пр-кт Перемоги, буд. 23, кв. 226. У Криму обiймав посаду «заступника начальника вiддiлу пiдготовки та призову громадян на вiйськову службу». Майор запасу. У 2023 роцi був переведений до Херсону, де й отримав пiдвищення до «начальника» вiддiлу.

Грабко Альона Миколаївна (22.08.1981) — на Херсонщинi проживає в окупованому с. Воскресенка, вул. Миру, 6.

Кураєва Яна Володимирiвна (24.04.1992) — смт. Новотроїцьке, вул. Молодiжна, 57. «Головна спецiалiстка мiносвiти» в окупацiї.

Лiтвiнов Антон Миколайович — iнформацiя вiдсутня. Обiймає посаду «начальника управлiння органiзацiї дiяльностi дiльничних уповноважених полiцiї i пiдроздiлiв у справах неповнолiтнiх».

Мацуєва Юлiя Сергiївна (10.09.1996) — прописка у с.Одарiвка, вул. Молодiжна, 12, кв.3. Обiймає посаду «головної спецiалiстки мiносвiти» в окупацiї.

Генiчеськ:

Терських Олена Олександрiвна (29.11.1983) — прописана у м. Генiчеськ, вул. 40 рокiв Перемоги, 7А, кв. 51. До повномасштабного вторгнення займала посаду начальницi вiддiлу iз земельних питань та землеустрою виконавчого комiтету Генiчеської мiської ради. Належала до партiї «Європейська солiдарнiсть». У липнi СБУ оголосила про пiдозру у колаборацiйнiй дiяльностi.

Карстен Олександр Олександрович (09.01.1986) — у Криму був прописаний за адресою м. Севастополь, вул. Козача, 25. «Голова вiйськкому» у Генiчеську.

Новак Яна Сергiївна — iнформацiя вiдсутня. Призначена окупантами на посаду «секретарки основної призовної комiсiї Генiчеського мунiципального округу». Працює фельдшеркою у Генiчеськiй центральнiй районнiй лiкарнi.

Вiвтанiк Олександр Борисович (13.08.1979) — с.Стрiлкове, пров. Новий 8. Обiймає посаду «директора» Риковського лiцею.

Гаптракiпов Едуард Халiлович (05.03.1979) — у Криму проживав за адресою м. Сiмферополь, вул. Ростовська, буд. 15, кв. 20. Був «головним лiкарем» у Ленiнськiй центральнiй районнiй лiкарнi, однак у 2022 роцi був вiдсторонений вiд посади за перевищення службових повноважень.

Ємельянов Вадим Миколайович — iнформацiя вiдсутня. Обiймає посаду «начальника вiддiлу комплексної безпеки мiнiстерства працi та соцiальної полiтки» окупованої Херсонщини.

Свiрiдов Роман Костянтинович (01.06.1977) — проживав у Криму за адресою с.Iванiвка, вул. Нижня, 61. До анексiї Криму працював у Сакському мiськрайвiддiлi ГУМВС України. У 2014 роцi перейшов на сторону ворога.

Резерв:

Шарко Наталя Анатолiївна (12.11.1975) — iмовiрне мiсце прописки у смт Нова Маячка, вул. Садова, 93. Обiймає посаду «першої заступницi голови Генiчеської ВЦА». 1 вересня 2023 року була присутня пiд час урочистого вiдкриття двох шкiл.

Кокохiн Альберт В’ячеславович (04.11.1976) — проживав за адресою Республiка Адигея, Тахтамукайський р-н, смт Енем, вул. Хакурате, 19. Очолює «вiддiл пiдготовки та призову громадян на вiйськову службу Генiчеського вiйськкому».

Гайфутдiнова Тетяна Федорiвна (17.03.1964) — м.Генiчеськ, вул. Соборна, 139. Працювала у Генiчеськiй санаторнiй школi-iнтернат. Нинi — «представниця мiносвiти» окупованої Херсонщини.

Ємець Олена Вiкторiвна (21.07.1974) — м. Генiчеськ, вул. Суворова, 27. Працювала у Генiчеськiй районнiй державнiй адмiнiстрацiї. Нинi обiймає посаду «представницi мiносвiти» окупованої Херсонщини.

Закiряєва Ельзара Iзетовна — iнформацiя вiдсутня. Представниця «мiносвiти» окупованої Херсонщини.

Сапєльнiков Євген Петрович (16.04.1983) — у Криму проживав за адресою м. Керч, вул. Дзержинського, 19. Обiймає посаду «заступника начальника вiддiлу участкових уповноважених полiцiї i у справах неповнолiтнiх» — «начальник вiддiлу участкових уповноважених полiцiї». Полковник.

Публiкуємо також «положення про призовну комiсiю мунiципального округу Херсонської областi». Судячи з документу, першочергове медичне амбулаторне та стацiонарне обслiдування призовникiв вiдбувається у Генiчеськiй центральнiй районнiй лiкарнi.

Мобiлiзацiя мешканцiв окупованих територiй є грубим порушенням мiжнародного права й свiдчить про намiр росiйських окупантiв знищити українцiв. Вороги продовжують документувати власнi злочини.

KibOrg — проєкт журналiстiв та IT-спецiалiстiв, якi об’єднались пiд iменем легендарних кiборгiв для боротьби з агресором в iнформацiйному просторi.

Ми розслiдуємо злочини росiян в Українi, викриваємо дiяльнiсть колаборантiв i розвiнчуємо росiйськi фейки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мобілізація, #херсонщина
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: