Екснардеп з Тернополя Ігор Побер на спортивному турнірі в США побив рекорд, який тримався 31 рік

Опубліковано:
19 Жовтня, 2023
Тернополянин Ігор Побер на спортивному турнірі в В Атлантік-сіті (США) побив рекорд, який тримався 31 рік. На міжнародних змаганнях з неолімпійських видів “Містер Америка” спортсмен підняв на біцепс штангу вагою сто три кілограми. Своїм досягненням наш земляк довів, що вік – не перешкода у втіленні та досяганні нових висот в улюбленій справі. Ігор вже повернувся після спортивного фестивалю у Тернопіль та поділився своїми емоціями з нашою Тетяною Скибою.

 
Фестиваль з олімпійських видів спорту “Містер Америка” – це змагання з бодібілдингу, засновані Аматорським легкоатлетичним союзом ще у липні 1939 року. Одним з його учасників став тернопільський спортсмен Ігор Побер. Там він показав свій найкращий результат – підняв на біцепс штангу вагою 103 кілограми.

Ігор Побер, спортсмен, коментує: “На сьогоднішній день 103 кілограми в Україні. Більше мене робив один хлопчик, який на 25 кілограмів більше важить, виступає в категорії 140 плюс. Це Діма Галавінський. Він зробив 106 кілограм. В Америці на даний момент 103 кілограми не підіймав ніхто”.

Через 31 рік Ігор Побер побив рекорд, який ще в далекому 1992 році встановив колишній пауерліфтер, шестиразовий чемпіон світу Сіті Флетчер. Американець збирався повернутися та побити свій власний рекорд у віці 54 роки. Та через проблеми з серцем він призупинив професійні виступи. У соцмережах спортсмен привітав тернополянина з таким досягненням та написав, що пишається ним.

Завдяки таким міжнародним спортивним змаганням Ігор не лише ставить особисті рекорди, а й більше розповідає про Україну та разом з іноземцями піднімає наш синьо-жовтий стяг – символ перемоги, якої так прагнуть українці.

Через місяць Ігор сподівається потрапити на ще один чемпіонат світу в США. А потім, задумується про те, аби залишити професійні виступи, каже: бавитиме онуків. Наразі ж своїми досягненням спортсмен впевнено демонструє: вік не є перешкодою для втілення мрій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ігор побер, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рекорд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: