Рецепт ідеaльних свинячих реберець з чорносливом у духовці

Опубліковано:
15 Жовтня, 2023

Тушковані свинячі реберця з чорносливом і медом виходять смачними та ніжними. Ними можна здивувати гостей, порадувати друзів і рідних. Дивно, але м’ясо в солодкому соусі та з чорносливом на смак чудове, повідомляє АгроТер

Інгредієнти

свині реберця – 1 кг (або трохи більше)

чорнослив – 0,5 кг (краще без кісточок)

чорний перець

червоний перець

лавровий лист – 4 шт.

цукор – 150 г

мед – 2 ст. ложки

вода – 200 мл

соняшникова олія – 2 ст. л

Покроковий рецепт

Крок 1: свинячі реберця помити холодною водою, витерти паперовим рушником, нарізати середніми шматочками.

Крок 2: чорнослив без кісточок теж промити в холодній воді, замочити його на 15 хвилин.

 

Крок 3: реберця обсмажити на сковорідці з соняшниковою олією. Додати подрібнену суміш перців горошком.

 

Крок 4: перекласти підсмажені реберця в каструльку, додати невелику кількість води, щоб вона не покривала м’ясо, поставити тушкувати на невеликий вогонь (приблизно 40 хвилин).

Крок 5: потрібно підготувати цукровий сироп. Для чого кип’ятимо 200 мл води зі 150 г цукру на повільному вогні.

Крок 6: коли реберця будуть наполовину готові, додаємо зверху чорнослив (важливо не перемішувати, бо сливи швидко пригоряють), заливаємо сиропом, продовжуємо тушкувати на повільному вогні ще 20 хвилин.

Крок 7: додати лавровий лист і пару ложок меду (за бажанням його можна розтопити на сковорідці, тоді вийде своєрідна карамель). Тушкувати реберця з чорносливом і медом ще 15 хвилин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реберця, #ребра, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: