Тушковані свинячі реберця з чорносливом і медом виходять смачними та ніжними. Ними можна здивувати гостей, порадувати друзів і рідних. Дивно, але м’ясо в солодкому соусі та з чорносливом на смак чудове, повідомляє АгроТер.
Інгредієнти
свині реберця – 1 кг (або трохи більше)
Перегляньте також:
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
- Підприємці з Тернопільщини підозрюються у переправі чоловіків закордон
чорнослив – 0,5 кг (краще без кісточок)
чорний перець
червоний перець
лавровий лист – 4 шт.
цукор – 150 г
мед – 2 ст. ложки
вода – 200 мл
соняшникова олія – 2 ст. л
Покроковий рецепт
Крок 1: свинячі реберця помити холодною водою, витерти паперовим рушником, нарізати середніми шматочками.
Крок 2: чорнослив без кісточок теж промити в холодній воді, замочити його на 15 хвилин.
Крок 3: реберця обсмажити на сковорідці з соняшниковою олією. Додати подрібнену суміш перців горошком.
Крок 4: перекласти підсмажені реберця в каструльку, додати невелику кількість води, щоб вона не покривала м’ясо, поставити тушкувати на невеликий вогонь (приблизно 40 хвилин).
Крок 5: потрібно підготувати цукровий сироп. Для чого кип’ятимо 200 мл води зі 150 г цукру на повільному вогні.
Крок 6: коли реберця будуть наполовину готові, додаємо зверху чорнослив (важливо не перемішувати, бо сливи швидко пригоряють), заливаємо сиропом, продовжуємо тушкувати на повільному вогні ще 20 хвилин.
Крок 7: додати лавровий лист і пару ложок меду (за бажанням його можна розтопити на сковорідці, тоді вийде своєрідна карамель). Тушкувати реберця з чорносливом і медом ще 15 хвилин.