У Тернополі запрацює перший в Україні імерсивний мультифункціональний хаб

Опубліковано:
10 Жовтня, 2023 о 14:15

Реалізація цього пілотного проєкту стала можлива завдяки прийнятій Національній стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

Основна мета розвитку безбар’єрності полягає у створенні та розвитку мережі центрів безбар’єрності із рівним доступом до інноваційних, цифрових та технологічних надбань у сферах освіти, науки та дозвілля для усього населення України.



Ця ініціатива допоможе підвищити рівень інклюзії серед населення, зокрема це стосуватиметься соціально вразливих груп. Серед завдань проєкту – створення робочих місць та розвиток людського капіталу у сфері цифрової освіти. Це буде можливим завдяки функціонування хабу, який стане місцем для появи та розвитку креативних, інноваційних та технологічних ініціатив. Хаб буде створено на базі ЗУНУ. Наша громадська організація Освітньо-аналітичний центр розвитку громад, як ініціатор проєкту, щиро вдячна партнерам Тернопільська обласна державна адміністрація, Міністерство цифрової трансформації України, Cisco Systems, Західноукраїнський національний університет, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за те, що долучилися до розробки та реалізації проєкту. 

Це яскравий приклад об’єднання ресурсів громадського сектору, міжнародної допомоги, місцевої і центральної влади, закладу науки з метою створення Першого в Україні імерсивного мультифункціонального хабу.

В рамках проєкту буде створено мультифункціональний простір, який дозволить проводити різнопланові заходи. Проведення навчань у сфері інновацій пропагуватимуть появу нових ініціатив в області у цьому напрямку. Також звертатиметься увага на розвиток наукової діяльності з врахуванням інклюзивних потреб.

Проєкт «Перший в Україні імерсивний мультифункціональний хаб» впроваджується ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» за сприяння проєкту ПРООН «Сприяння безпеці людини в Україні шляхом реагування на багатоаспектну кризу, спричинену війною», який фінансується Урядом Японії.

Менеджерка проєкту Ірина Кавун.
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Мультифункціональний хаб
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: