Померла народна артистка України Ніна Матвієнко

Опубліковано:
8 Жовтня, 2023

Відійшла у вічність народна артистка України, співачка та акторка Ніна Митрофанівна Матвієнко. Вона два дні не дожила до 76-річчя.

Про це повідомив співак Арсен Мірзоян, зять Ніни Митрофанівни. Пише Правий Берег

“Невимовна втрата… Царство небесне…”, – написав він у фейсбуці.

Ніна Матвієнко народилася 10 жовтня 1947 року в с. Неділище Ємільчинського району Житомирської області.Народна артистка Української РСР (1985), лавреатка Державної премії УРСР ім. Шевченка (1988), Герой України. Член Спілки кінематографістів України (1989). Мати співачки Антоніни Матвієнко.

Була п’ятою дитиною в селянській сім’ї Митрофана Устимовича та Антоніни Ільківни Матвієнків, де було 11 дітей. Крім матері, її вихованням займались брати і сестри Толя, Люся, Марія та Микола.

Із 4 років доглядала молодших братів і сестер (Василя, Валентину, Івана, Михайла, Поліну та Володимира), пасла худобу, одного літа навіть «наймитувала» у дядька Архипа в сусідньому хуторі Гонорино.

«Я в такій сім’ї народилась, – зізнавалася співачка, – що в дитинстві нічого людського не бачила. Тільки й свята, коли тато не був п’яним і вони з мамою співали…».

Мати, Антоніна Ільківна, мала співочий талант, могла співати в три, навіть у 4 голоси. Наприкінці 1970-х років Ніна Матвієнко записала диск із материними піснями.

У 1971 році Ніна одружилася з художником Петром Гончарем – сином українського скульптора, художника і збирача старожитностей і українського вжиткового мистецтва Івана Гончара.

У 1972 році народила сина Івана, за ним Андрія, а потім Антоніну. Сини пішли шляхом батька і стали художниками. У 2005 році, у віці Христа, Іван несподівано вирішив піти в ченці і здійснив постриг. Антоніна продовжує справу матері.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ніна матвієнко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #померла, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: