У Чорткові відзначили свято Покрови і допомогли ЗСУ

Опубліковано:
2 Жовтня, 2023

У неділю, 1 жовтня, після святкового богослужіння в Церкві Святої Покрови у Чорткові, діти та батьки “Недільної школи” приєдналися до акції зі збору коштів на підтримку Збройних Сил України. За ініціативою спільноти та з великою підтримкою місцевих підприємців, зібрано 24 400 гривень для благодійного фонду “Покрова Чортків”, що сприятиме підтримці військових на передовій.

Українська православна спільнота міста Чортків відзначила цю неділю не лише святковим богослужінням Святої Покрови, але й акцією в підтримку Збройних Сил України. Ініціативу цю взяли на себе діти та батьки “Недільної школи” при Церкві Святої Покрови Тернопільсько-Теребовлянської єпархії УПЦ (ПЦУ).

Після завершення ранкового богослужіння у храмі Церкви Святої Покрови, віряни зібралися на ярмарку, організованому за ініціативою “Недільної школи”. Головною метою цієї події була збір коштів для підтримки Збройних Сил України в їхній боротьбі за незалежність і територіальну цілісність країни. 

Організатори зазначили, що акція отримала велику підтримку від батьків дітей, які відвідують “Недільну школу” при церкві. Крім того, до успішної реалізації ідеї також долучилися місцева крамниця “Випічка” та волонтер Славік Сулило.

На жаль, у зв’язку зі складною ситуацією на сході України, підтримка ЗСУ залишається актуальною завжди. За результатами ярмарку, зібрано значну суму – 24 400 гривень, яка вже передана на благодійний рахунок Благодійного Фонду “Покрова Чортків”. Ця грошова допомога безпосередньо піде на підтримку військових та захисників, які знаходяться на передовій.

Організатори акції щиро висловлюють подяку всім, хто приєднався до цієї благородної справи. Спільними зусиллями вони продовжують підтримувати наших справжніх героїв, які докладають надзвичайні зусилля для захисту України. Перемога є за нами, і ці зусилля є яскравим прикладом єдності і солідарності нашого народу.

Ця акція свідчить про те, що духовні цінності і патріотизм об’єднують українців у важкі часи, і разом ми завжди гідно переживаємо випробування, здійснюючи підтримку наших військових та молитви за мир у нашій країні. Слава Україні! Просимо посилених молитов за наших оборонців. 

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #покрова, #свято, #тернопіль, #тернопільські новини, #фонд, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: