У Тернополі створили безпілотну машину, яка може розстрілювати ворогів та евакуювати поранених

Опубліковано:
29 Вересня, 2023 о 18:00

Ігор Чайківський із Тернополя розробив електричну безпілотну платформу RAS1, чимось схожу на естонську THeMIS, яка призначена для евакуації поранених, доставки боєприпасів на поле бою, а також може використовуватися для встановлення зброї — вогнеметів або кулеметів.

Про це повідомляє “24 Канал”.



Гусенична машина RAS1 оснащена електродвигуном і батареєю на 65000 мА/год, автономність становить понад чотири години. Причому мотор настільки тяговитий, що дає змогу за необхідності взяти на буксир важку техніку: БРДМ (7 т), БТР-80 (13,5 т) або автомобіль КрАЗ-255 (11,9 т). Завдяки гусеницям автономна платформа може проїхати бездоріжжям і їй не страшна погана погода (сніг, сльота).

Евакуація поранених бійців здійснюється як у вигляді навантаження на ноші зверху, так і способом волочіння за транспортом за допомогою карабінів. Платформу можуть використовувати не тільки військові, а й рятувальники для евакуації постраждалих у стихійних лихах або в разі виникнення техногенних катастроф.

Так само платформа може доставляти необхідні медикаменти або боєприпаси прямо на поле бою. У майбутньому на неї можна встановити модульний кулемет 14,5 мм і навіть вогнемет. 

Сам робот RAS1 вважається українською розробкою, але в ній все ж використовуються закордонні комплектуючі. Наразі інженер із командою ентузіастів проводить активне тестування безпілотної платформи та, отримуючи відгуки від військових, модифікує її, покращуючи характеристики. 

У майбутньому підприємець хоче налагодити масове виробництво цієї моделі й для цього вже почав обладнати виробниче приміщення на 400 квадратних метрів. До зими планується зібрати близько 20 подібних машин, а згодом кількість збірки до 50 штук на місяць.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #безпілотна машина, #війна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: