У Тернополі облаштовують військове кладовище «Пантеон Героїв Тернополя».  витрати на почесне поховання загиблих осіб на території Пантеону героїв Тернополя та витрати на виготовлення і встановлення намогильної споруди, виділяють з місцевого бюджету.

«Пантеон Героїв – це місце, де  мають бути поховані та вшановані всі наші воїни-Герої, які віддали своє життя за незалежність України. Тут передбачено облаштування могил з пам’ятними знаками у формі мальтійського хреста та благоустрій території. Будуть встановлені відповідні флагштоки з прапорами тих частин, де несли службу військові. Всі поховання будуть однакові. Також буде велика стіна пам’яті, адже чимало наших воїнів, за бажанням рідних, поховані не на Микулинецькому кладовищі, а в інших населених пунктах, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Окрім цього буде облаштована капличка, де можна здійснювати богослужіння. Пантеон буде єдиним комплексом, який поєднає в собі ті могили наших Героїв, які з’явилися з 2014 року та під час повномасштабного вторгнення з 2022 року. Роботи цьогоріч проводитимуться допоки будуть сприятливі погодні умови та продовжаться з початком теплої пори наступного року», – повідомили у Тернопільській міській раді.

Нагадаємо, 16 серпня на засіданні виконкому міськради затвердили Положення про порядок надання ритуальних послуг на військовому кладовищі «Пантеон Героїв Тернополя».



null

Фото з мережі Інтернет

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Військове кладовище, #Пантеон Героїв Тернополя
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: