У класичному університеті Тернополя відбулося відкриття виставки картин, написаних пораненими бійцями Збройних Сил України

Опубліковано:
14 Вересня, 2023

У класичному унiверситетi Тернополя вiдбулося вiдкриття виставки картин, написаних пораненими бiйцями Збройних Сил України, у межах проєкту «Воїни свiтла».

Арт-проєкт «Воїни свiтла» органiзований за iнiцiативою волонтерки з м. Рубiжне, громадської дiячки Олени Хмельницької та тернопiльського художника, випускника ЗУНУ Рустама Давлетова.

Професорсько-викладацький колектив, студенти та гостi зi щемом у серцi переглядали роботи вiйськових, якi проходять лiкування та реабiлiтацiю у тернопiльських медичних закладах.

Звертаючись до присутнiх, проректор з наукової роботи Микола Дивак сказав: «Збройнi Сили України щодня наближають нашу перемогу над ворогом. В окопах, на передовiй вони виборюють право нам жити, навчатися, працювати. Кожен iз нас повинен пам’ятати, що наш спокiй – заслуга вiйськових, тому поважаймо тих, хто стоїть на захистi нашої країни й допомагаймо їм!»

Про iсторiю створення арт-проєкту розповiла Олена Хмельницька, яка зазначила: «Я звертаюся до вас зi словами моєї рiдної Луганщини! Луганщини української! Луганщини нескореної! Вiд мужнього i незламного мiста Рубiжне. Цей проєкт вiдображає силу наших бiйцiв, стiйкiсть та жагу до життя. Герої  виражають свої почуття, думки й емоцiї через мистецтво та надихають вiрити у перемогу. Завдання кожного iз нас знати i завжди пам’ятати, яку страшну цiну платять мiльйони українцiв за волю та незалежнiсть нашої держави!»

Такi спiльнi проєкти мають майбутнє, адже сила українцiв в єдностi, згуртованостi та вiдданостi рiднiй державi, i зараз ми це розумiємо, як нiколи.

 «У тернопiльських шпиталях разом iз пораненими вiйськовими ми пишемо картини пiд час сеансiв арттерапiї – це частина комплексної реабiлiтацiї бiйцiв. Приємно спостерiгати за хлопцями, їх поглядами, посмiшками, рухами, якi стають впевненими. Це найменше, що ми можемо зробити для наших захисникiв!» – сказав Рустам Давлетов. Також до присутнiх звернулася представниця Мiнiстерства ветеранiв України в Тернопiльськiй областi Iрина Скаскiв.

Нехай кожен герой повернеться з вiйни додому, наповнений силою духу, невичерпною енергiєю та чiтким переконанням, що Україна – понад усе!

Дякуємо нашим героям за смiливiсть, патрiотизм, та мужнiсть!

Не будьмо байдужими!

Цiнуймо тих, хто захищає нас!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #Воїни свiтла, #ЗУНУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: