Тернополянину дали два роки умовно за ДТП з двома загиблими в Угорщині

Опубліковано:
10 Вересня, 2023 о 07:27

Тернопільський міськрайонний суд присудив водію, який на смерть збив двох людей і поранив шістьох, покарання у вигляді двох років умовно. Смертельна ДТП трапилася о 4:00 7 лютого 2020 року на автомагістралі М-3 в Угорщині. Водій не помітив аварії, яка сталася на дорозі попереду, влетів у два автомобілі, а після того його транспорт відкинуло в групу українців, якій вийшли з рейсового автобуса і стояли на узбіччі.

Під час досудового розслідування українські та угорські правоохоронці встановили, що на міжнародній трасі М-3 в Угорщині відбулося зіткнення автомобіля Mercedes-Benz Vito із попутним вантажним автомобілем Mercedes-Benz. Ця аварія спричинила затор, і багато автомобілів, які рухалися в цьому напрямку, зупинилися. З одного із авто вийшли 8 пасажирів, які стали на узбіччі за межами проїзної частини дороги.



«Обвинувачений, наближаючись на своєму авто до затору, не дотримався правил дорожнього руху і не зменшив швидкість. Про що свідчить відсутність гальмівного шляху на місці пригоди. Продовжуючи рух водій зіткнувся із передньою лівою частиною попутного автомобіля марки Volvo-V70, після чого зіткнувся своєю лівою передньою частиною із правою боковою частиною попутного автомобіля VW Caravelle. Унаслідок зіткнень автомобілів, обвинувачений втратив контроль над власним транспортом і його винесло на узбіччя, де стояли вісім пішоходів», – йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 1 вересня 2023 року.

Внаслідок зіткнення двоє чоловіків: 32-річний і 48-річний українець загинули від отриманих травм в лікарні. Ще п’ятеро отримали травми середньої тяжкості, а одна людина – важкі травми.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину визнав і зазначив, що дуже шкодує про скоєне та картає себе. Суддя врахував, що обвинувачений щиро розкаявся, має проблеми зі здоров’ям, повністю відшкодував майнову та моральну шкоду усім потерпілим. Також в чоловіка на утриманні перебуває онкохвора дружина, яка потребує його постійного догляду. Тому суд призначив чоловіку два роки умовного покарання без позбавлення права керувати автотранспортом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аварія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини, #угорщина
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: