Тернопільські сапери понад 500 разів виїжджали розміновувати деокуповані території

Опубліковано:
4 Вересня, 2023 о 11:15

Від початку повномасштабної війни сапери з Тернопільщини майже 500 разів виїжджали на розмінування деокупованих територій. Ці роботи вони проводять на Київщині, Харківщині та Херсонщині. Уже вдалося обстежити площу близько 520 гектарів.

За цей період сапери з Тернопільщини виявили, вилучили та знешкодили близько 9 тисяч боєприпасів.



«Зараз група піротехніків Тернопільщини очищають землі Херсонщини у складі 5 чоловік та 2 одиниці техніки. А в Тернопільській області на ротацію чекають ще два відділення, щоб замінити наших саперів, дати їм відпочити. Робота піротехніків дуже небезпечна, щодня вони балансують між життям і смертю», – розповіли в обласному управлінні ДСНС.

Наразі основні забруднені регіони України, які розміновують рятувальники – Донецька, Запорізька, Миколаївська, Харківська та Херсонська області.

«Схід України є одним із найбільш забруднених регіонів у світі, де наразі неможливо провести інспектування та розмінування територій через окупацію. І тільки після повної деокупації цих територій можливо буде оцінити і зрозуміти реальні масштаби забруднення. Як прогнозують піротехніки, що у разі залучення 5 тисяч саперів, які будуть повністю укомплектовані сучасними засобами, розмінування забруднених територій України може тривати десятки років, щоб вивільнити державу від вибухонебезпечних предметів», – кажуть в управління ДСНС в Тернопільській області.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дснс, #Спапери
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: