Вилікувала молитва: дивовижна історія зцілення від раку жінки з Тернопільщини

Опубліковано:
29 Серпня, 2023

Після молитви у Люрді Ольга Йосифів з Тернопільщини одужала від раку. Вражена дивовижним оздоровленням паломниця вирішила спорудити каплицю в рідному селі. Завдяки підтримці небайдужих задум вдалося реалізувати. На освяченні каплички з особливою історією побували наші журналісти.

Шість років тому Ольга Йосифів хворіла раком. І дивом видужала. Каже, сталось це після паломництва в місто Люрд у Франції. І хоч жінка живе в Італії, та вирішила на честь цього дива побудувати капличку в своєму рідному селі Базар, що на Чортківщині.

Місто Люрд, що у Франції, стало відомим завдяки Об’явленню Богородиці ще у середині ХІХ століття, зараз воно є одним із найбільш відвідуваних паломницьких місць у католицькому світі. Тому своїм вчинком пані Ольга сподівається перемістити частинку святого місця до свого села, щоби кожній родині Марія-мати дала своє благословення.

Мама пані Ольги Галина розповідає, доньку в задумі усіляко підтримували та вважали побудову каплички хорошою ініціативою.

«Почали каміння звозити, місце освячувати, в першу чергу, Отець Ігор Кочій освятив місце з йорданською водою, коли ходив. І так почалися наші задуми про те, щоби це було здійснено», — пригадує пані Галина.

Саму капличку будували ще з травня цього року, будівництво односельчани підтримали і активно жертвували кошти на її розбудову.

Кошти передають не лише односельчани, а й родичі з різних куточків світу, аграрії.  У селі на освячення зібрались чимало вірян, ця капличка стала сімнадцятою в селі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #видужала, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рак, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж
17:13, 2 Травня, 2024

“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж

Блоги

ТОП новини тернопільщини: