У Тернополі святкували День Державного прапора

Опубліковано:
23 Серпня, 2023 о 15:29

Прапор України – символ нашої історії, джерело патріотизму та гордості. Під синьо-жовтим стягом воїни сьогодні боронять країну від російських загарбників. Ціною власного життя і здоров’я виборюють свободу для нашої держави. 

З нагоди Дня Державного прапора, в Тернополі відбувся урочистий захід. Загальнонаціональною хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів й урочисто підняли український стяг у парку «Сопільче».

Начальник ОВА Володимир Труш зазначив, що український прапор в усьому світі став символом єдності, нескореності, свободи.

“Він є в кожного без винятку українця: на вулицях міст і сіл, в оселях і серцях. Його кладуть собі в наплічник, виїжджаючи за кордон і накривають ним героїв, проводжаючи їх в останню путь. Його підіймають високо в небо, щоб було видно за сотні кілометрів, і ховають глибоко, найближче до серця, щоб зберегти своє світло в складні часи. Звільняючи села та міста від окупантів, наші воїни підіймають український прапор, щоб показати – це наша земля”, – сказав Володимир Труш.

До свята доєдналися військові, представники силових структур, правоохоронних органів, духовенства. Під час заходу Володимир Труш вручив державні нагороди військовим й працівникам силових структур. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день прапора, #Труш
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: