У Тернополі уже вдруге переробляли пониження на переходах і не переробили

Опубліковано:
22 Серпня, 2023 о 15:00

“Двічі в одну річку не ввійдеш” – це пісня точно не про Тернопіль.

Про це повідомляє тернополянин Andriy Budzinsky.



Подаємо його текст без змін:

“21 серпня закінчили роботи з пониження пішохідних переходів на площі Героїв Євромайдану.

Покращення інклюзивності в місті це однозначно позитивне і потрібне рішення, якщо звичайно не враховувати того факту, що ці переходи переробляють другий раз ті ж самі люди, які їх зробили недоступними для маломобільних груп населення першого разу, коли робили ремонти на площі Героїв Євромайдану чи вул. Старий Поділ (Танцорова). Але про цей дерибан грошей, через халатність і безвідповідальніть, буде окремий матеріал. Зараз поговоримо про зроблену роботу.

Пониження робили на 4-х переходах: біля ТЦ Гранд, ресторану Мамонт, магазину “Фантазія” та біля скверу волонтерів ім. В. Гурняка.
На перших двох все добре окрім плитки, про яку згодом. А от інші два переходи мене відверто розізлили. Перехід біля скверу, з одного боку чомусь не змогли опустити в рівень з дорогою, як того вимагають дбн і його висота 4-6см. Можливо хтось скаже, що це не багато, але раджу їм це сказати після того як сядуть у візок і спробують проїхати через такі переходи. А насправді розізлив інший перехід біля Фантазії оскільки якщо одну сторону переходу їм було обов’язково опустити, оскільки першого разу при реконструкції площі, вони зробили його висотою аж 22см!, то інша сторона була висотою 6-7см і зараз вони цей бордюр навіть не пробували переробити, а просто поміняли тротуарну плитку примикаючу до нього, питання нашо? Щоб списати гроші? Ах вибачте, вони ж поставили там тактильну плитку, яка заведе незрячого прямісінько в клумби.
Стосовно тактильної плитки це також напевно окрема тема і стосуватиметься всього міста та абсолютно некваліфікованого підходу щодо її використання. Якщо коротко, то направляюча плитка (ребриста) майже безтолкова в поєднанні такою тротуарної плиткою оскільки не є добре “читабельною” для людини з тростиною (шви між такою тротуарною плиткою і ребра на тактильній плитці дуже схожі по відчуттях), якщо вже така тактильна плитка і всановлюється, то вона повинна направляти незрячу в правильному напрямку, а не в клумбу чи стовп. І останнє, це колір плитки, якою почали замошувати всі пішохідні переходи. Нехай це буде моє суб’єктивне бачення, але тулити червону тротуарну плитку в незалежності від того, який колір має тротуар, це якесь дуже деформоване відчуття естетики і смаку. Хоча, якщо взяти до уваги, що в місті біля кожного окремого офісу чи магазину плитка на тротуарі до кольору до вибору, то може це й нормально. Думаю, що після цієї публікації вони зроблять похилий поріг з цементу чи асфальту там де не опустили перехід в рівень з дорогою, як істинний приклад Тернопільського рагулізму, але так не має бути. Мені завжди в таких виконавців хочеться запитати:
-якби тобі майстри так вдома ремонт зробили ти би заплатив за таку роботу?
Можливо це тільки я так прискіпуююся, чи це нормально навіть за другим разом не зробити все як потрібно, як гадаєте?
P.S. Просто для невеликого розуміння: вартість роботи з опускання 1 пішохідного переходу це для прикладу ~ 1 дрон Mavic 3 в повній комплектації. Мова не про те, що такі роботи зараз не на часі, вони якраз на часі, бо і цивільним людям і військовим на кріслах колісних потрібна інклюзивна інфраструктура, для нормального пересування містом, просто якщо б ці переходи були зроблені як має бути з першого разу, то зараз ці кошти можна було б витрачати на інші потреби, зокрема на допомогу фронту”, – йдеться у повідомленні.
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Пішохідні переходи
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: