Садівник із Тернопільщини похвалився унікальною ягодою зі свого городу

Опубліковано:
21 Серпня, 2023

Цьогорічне літо розбиває райдужні надії українських ягідників, які ті плекали з ранньої весни. Попри щедрий урожай малини ціни на нього надто низькі. У приймальних пунктах на Заході  України пплатять по  22 грн за кілограм, і це у кращому випадку.  Втім, садівник Степан Вивірка з Тернопільщини не засмучується. Він  отримує і притбуток, і естетичну насолоду від нового напівдекоративного сорту малини, який вирощує біля хати. Хоча призначена не стільки для промислового виробництва, як для для оформлення десертів та декорування. Про це пише видання «Високий Замок». 

Він розповідає, що на власному городі вирощує низькорослу рослину із колючими стеблами яка має назву тибетська малина «мяо-мяо». Три роки тому господарі придбали її через Інтернет. Плодоноситиме вона аж до початку зими, до заморозків

Степан Вивірка пояснює, якщо параметри звичайної, ремонтантної ягоди-малини – 1,5 см на 2 см, то тибетської – вигідно відрізняються. Такі собі невеличкі полуницеподібні м’ячики діаметром 4 см з дрібненькими зернами. Смакові якості дещо поступаються традиційній лісовій чи промисловій малині, зате зовнішнім виглядом «мяу-мяу» перевершує конкуренток. Кондитери із задоволенням прикрашають нею торти.

Тибетську малину використовують і для ландшафтного дизайну. Наступного року фермер Степан планує «збудувати» з неї декоративну огорожу біля дороги.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #малина, #мяо-мяо, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: