Роботи, пов’язані із зведенням дахової конструкції, її покриттям покрівельним матеріалом, а також роботи з реконструкції дахів, називаються покрівельними. Це великий комплекс робіт, призначений для будівництва функціонального даху, який буде захищати від всіх зовнішніх впливів та факторів. Оскільки дах – один із найважливіших елементів будь-якої будівлі, його облаштуванню варто приділяти особливу увагу.

Мається на увазі:

  • обирати якісні матеріали,

  • наймати професіональних монтажників,

  • контролювати процес робіт.

Про сезонність робіт

Як би не стверджували, що покрівельні роботи можна виконувати будь-коли, все ж таки велику значимість мають погодні умови. Саме тому так склалося, що найбільш сприятливими погодні умови для подібної роботи виникають в літньо-осінній період. Звісно, якщо виникла необхідність термінових ремонтних робіт, то їх можна виконати в будь яку пору року. Які можуть бути наслідки, якщо займатись дахом рано навесні чи пізно восени?

По-перше, підвищена вологість в такий період негативно впливає на дерев’яні елементи дахової конструкції – виникає висока ймовірність їх гниття.

По-друге, волога чи опади можуть потрапити у внутрішні шари підкровельного простору, а це завжди негативний вплив на використані матеріали, які не зможуть повноцінно функціонувати в подальшому.

По-третє, складні погодні умови також будуть заважати і монтажникам, таким чином може порушитись технологія монтажу, а далі страждатиме і загальна якість побудованого даху.

Компанія Сітібуд радить планувати облаштування даху на оптимальний сезон, коли переважає суха погода та й загалом кліматичні умови будуть сприятливим для виконання покрівельних робіт на всіх етапах зведення покрівлі. Про всі послуги з монтажу даху, які надаються нашою компанією, можна дізнатись на сайті: https://citybud.in.ua/uk/pokrivelni-roboti-montazh-pokrivli/.

Як обирати покрівельним матеріал

Покрівля даху – це матеріал, що має своєю основною функцію захист від опадів, сонця та інших зовнішніх проявів навколишнього середовища. Покрівельні роботи потребують попередньої підготовки, а також складаються з ряду етапів:

  • розробка та створення основи даху – стропильної системи,

  • укладання системи утеплення та захисту від пару та вологи – гідроізоляції та пароізоляції,

  • монтаж самого покрівельного покриття,

  • встановлення водостоків,

  • монтаж карнизів.

Серед найбільш популярних покриттів зараз металочерепиця, профнастил, бітумна та композитна черепиця. Від виду обраного матеріалу залежить формат покрівельних робіт, адже всі вони різняться між собою і потребують дотримання окремих технологій вкладання.

Стосовно вибору конкретного матеріалу для даху, то тут рекомендації стандартні:

  • обирайте виключно якісну продукцію від перевірених виробників,

  • не забувайте, що найважливішим показником якості покриття є його технічні характеристики, тому розумно підходьте до їх вибору,

  • враховуйте особливості даху та зовнішніх умов для того, щоб обрати один із видів покрівельного матеріалу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дах, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #покрівельні роботи, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: