Місто на Тернопільщині стане комфортнішим для людей з інвалідністю

Опубліковано:
6 Серпня, 2023 о 20:05

Чортків стане комфортнішим для людей з інвалідністю. У місті затвердили створення безбар’єрного простору. Таке рішення прийняли на засіданні сесії Чортківської міської ради.   

«Програма створення безбар’єрного простору в Чортківській міській територіальній громаді на 2023-2025 роки є дуже важливою. Зробимо усе, щоб забезпечити зруності для людей з інвалідністю, чимало з яких нині повертаються із війни додому із пораненнями», – розповіли у міськраді.

Ця програма передбачає забезпечення безперешкодного доступу людей з інвалідністю та інших маломобільних груп до соціальних споруд, облаштування пандусів. Також відбудеться покращення пішохідної інфраструктури, паркувальних зон, встановлення спеціальних світлофорів для потреб людей з вадами слуху та зору.



«Окрім того плануємо забезпечення належної організації роботи реабілітаційних закладів для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю. Забезпечимо належну організацію роботи закладів охорони здоров’я, зокрема обладнання правильних пандусів, дверей без порогів відповідної ширини, встановлення кнопок виклику персоналу, встановлення табличок шрифтом Брайля при вході в заклади, облаштування стоянок для осіб з інвалідністю. Проведемо місцеві культурно-мистецькі заходи, спрямовані на підтримку та розвиток творчих здібностей осіб з інвалідністю. Будуть навчання для працівників закладів культури та освіти щодо політики безбар’єрності та недискримінації. Також забезпечення функціонування інклюзивно-ресурсного центру відповідно до існуючих нормативів», – кажуть у міській раді.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Люді із інвалідністю, #чортків
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: