Як розпізнати алергію: тернопільські лікарі розповіли про симптоми

Опубліковано:
10 Липня, 2023

Медики Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб розповіли, як розпізнати алергію. Вони кажуть, що на алергію у світі страждає кожна п’ята людина.

Також, за прогнозами алергологів й імунологів, невдовзі від алергії потерпатиме половина всього людства. В Україні ж на цю недугу хворіє близько 10 мільйонів людей.

«Алергію може спричинити і звичайна пилюка, і навіть сонячне проміння. Але 50 відсотків усіх алергіків страждають від специфічної реакції саме на пилок рослин. Пора цвітіння дерев або трав перетворюється для них на період страждань.

У цьому винен збій у роботі імунної системи. Вона починає сприймати безпечні речовини як загрозу, і внаслідок цього організм видає специфічну реакцію.

Як зрозуміти, чи дійсно ви страждаєте від алергії:

  • Чхання. При алергії напади чхання тривають день за днем без очевидної причини за відсутності нежиті як такої.
  • Нежить (ринорея). При алергії виділення з носу зазвичай прозорі і водянисті, тоді як при простуді вони зазвичай жовтуваті і густіші.
  • Закладений ніс. При алергії слизова оболонка носової порожнини запалюється і товстішає, викликаючи закупорку носового каналу. Це призводить до порушення нормального відтоку слизу або навіть повністю його блокує. Спроби випорожнити ніс лише посилюють його закладеність.
  • Свербіння шкіри. Алергія – часта причина виникнення свербіння шкіри.
  • Кропив’янка – безліч маленьких висипань на шкірі. Зазвичай триває декілька днів.
  • Атопічний дерматит виникає в ранньому дитинстві. Свербіж при цьому буває настільки сильний, що заподіює величезні страждання хворому. Триває захворювання роками, з раптовими загостреннями і періодами ремісії (полегшеннями).
  • Свербіж в очах. Якщо у вас алергія, свербіж в очах виникає без зовнішньої причини. Цей стан може продовжуватись тижнями. Повіки зазвичай бувають червоними і припухлими.

Якщо перераховані симптоми стали турбувати вас частіше і тривають більше звичайного, зверніться до лікаря – спеціаліста: алерголога чи імунолога.

Пам’ятайте! Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я!», – розповіли медики.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алергія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: