Наші діти повинні якісно харчуватися. Це важливий пріоритет для галузі освіти. Страви мають бути збалансованими, поживними та смачними.
Вертута з яблуком, китайська печеня зі свининою, мінестроне, рататуй – чи могли б ми раніше уявити такі назви у шкільному меню?
Тепер це реально.
І для цього нам потрібні кухарі, які знають все про корисне харчування для дітей та вміють дещо більше й можуть передати ці знання і вміння далі – для загального розвитку та успіху.
Тернопільщина стала однією з трьох областей, які увійшли в проект School Chef’s Training Hubs Development, який передбачає створення центрів підготовки кухарів, що реалізується в рамках Реформи шкільного харчування, ініційованою
Олена Зеленська
Сьогодні на базі Чортківського вищого професійного училища ми відкрили кулінарний хаб, де навчатимуть майстрів виробничого навчання.
Тут же розпочався другий етап проєкту, практична частина.
Працівники професійних технічних навчальних закладів під керівництвом провідних шеф-кухарів громадської організації «Культ Фуд» освоювали приготування як нових страв, так і давно знайомих, проте удосконалених.
Завтра їх навчатимуть спеціалісти громадської організації «Національна асоціація громадського харчування».
Тернопільська область одна з перших успішно почала втілювати проєкт по вдосконаленню харчування школярів.
Для кулінарного хабу закуплено сучасне обладнання.
Проєкт реалізується за підтримки Швейцарії, через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC) та Посольство Швейцарії в Україні.
Реалізація проекту дасть змогу готувати якісно нові страви корисні для дітей.
Ми працюємо, ми вдосконалюємося.
У пріоритеті – здоров’я молодого покоління.
Впевнений, що це добрий початок для майбутнього розвитку системи харчування наших навчальних закладів.
Джерело: Новини ТернопільщиниТеги: #Труш, #харчування дітей Коментарі