Виставку картин художника Діонізія Шолдри експонують у Тернопільському обласному художньому музеї. На вставці можна побачити 32 роботи. Це живописні та графічні твори.

Про це розповіли працівники музею.

«Привертають увагу пейзажі «Гірський потік», «Після бурі», «Ейфелева вежа», автопортрети, портрети дружини виконані на характерному для художника темному фоні. Починаючи з 80х років в його творах домінує мотив високого неба і самітніх, поламаних дерев. Палітра світлішає, а кольорова гама збагачується. Техніка накладання фарби мастихіном надає рельєфності: «Верби після дощу», «Три дерева», «Ранок у лісі» та інші. Діонізій Шолдра після еміграції у США, повернувся у Тернопіль у 1992 році. Із 1993 він року працював завідувачем реставраційної майстерні в художньому музеї. Помер художник 29 вересня 1995 року», – написали організатори виставки у мережі Facebook.

Відвідати виставку тернополяни і гості міста можуть до 1 серпня. 

null
null
null
null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #Діонізій Шолдра, #картини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: