Вирівнювання зубів елайнерами: чому варто обрати даний спосіб

Опубліковано:
29 Травня, 2023 о 15:35

Неправильний прикус або ж просто окремі нерівні зуби часто стають причиною дискомфорту. Не тільки в плані краси посмішки, а й щодо проблем зі здоров’ям ротової порожнини. Сучасна стоматологія, зокрема ортодонтія, пропонує безліч варіацій виправлення прикусу найрізноманітнішими способами. Один з таких варіантів – стоматологічні капи або елайнери.

null

 Джерело – сайт https://cis.ua/vyravnivanie-zubov/ortodonticheskie-kappy/invisalign/



Що собою являють елайнери?

Елайнери – це спеціальні силіконові капи, які призначаються для виправлення прикусу. Вони прозорі, тож оточення навіть не помітить, що співрозмовник проходить ортодонтичне лікування. До них швидко звикаєш, капи не викликають алергічних реакцій слизової рота. Вони чинять м’який тиск на зуби, поступово виправляючи дефект без зайвого стресу для щелепи – ось, як працюють елайнери. Конструкція знімна, тож не виникне жодних перешкод для приймання їжі або гігієни ротової порожнини. Матеріал виготовлення надає м’який контроль.

Переваги встановлення елайнерів

У корекції за допомогою цієї ортодонтичної конструкції є свої плюси:

  1. Швидке встановлення. Професійний ортодонт встановить конструкцію менше, ніж за півгодини.

  2. Можливість носити в процесі санації. Навіть якщо стан ротової порожнини не ідеальний, елайнери все одно можна носити. Важливо лише не забувати про своєчасне чищення.

  3. Комфортне лікування. Перша установка займає близько чверті години. Після чого пацієнт вчиться знімати й одягати конструкцію самостійно. Їх можна знімати перед прийманням їжі, гігієною рота або важливою подією. І нема потреби часто відвідувати дантиста.

  4. Конкурентна вартість. Капи за ціною можна порівняти з лінгвальними брекетами. Вони дорожчі за металеві та керамічні моделі. Але такі ж непомітні. Плюс, капи не порушують дикцію і не травмують слизову.

  5. Ідеальне копіювання форми зубного ряду. Завдяки цьому можна швидко звикнути до конструкції, і вона не викликатиме дискомфорту в процесі носіння. Такого ефекту вдається досягти завдяки комп’ютерному моделюванню.

  6. Усунення проблем, з якими не справляються брекети. До деяких зубів складно дістатися через їхнє розташування. Для елайнерів це не проблема.

До того ж, за допомогою спеціального ПЗ спеціаліст cis.ua зможе показати пацієнтові, як змінюватиметься його посмішка в процесі лікування.

Як довго триває лікування за допомогою елайнерів?

Як довго потрібно носити елайнери для вирівнювання зубів – залежить від клінічного випадку. Часто носити їх потрібно не довше, а іноді й менше, ніж брекет-системи. Елайнери – це не тільки варіант виправлення невеликих дефектів прикусу, але також спосіб закріплення ефекту після лікування брекетами. Якщо зуби вирівнюються тільки за допомогою кап, носити їх потрібно до півтора року. Якщо ж капи надягають після брекетів – не більше ніж пів року.

Увага!

Даний матеріал не замінює консультації лікаря і не може бути використаний для встановлення діагнозу або лікування

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вирівнювання, #елайнери, #зуби
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: