«Скільки ще має пролитися крові?»: мер Чорткова звернувся до засновників парафії УПЦ у місті

Опубліковано:
12 Квітня, 2023

Зі слів очільника Чорткова Володимира Шматька, будівля під синім дахом на початку вулиці Галицької є приватною власністю, як і земельна ділянка під нею.

Згідно з документами, це – житловий будинок. Власник, його матір, а також інші відомі люди нашого міста є засновниками парафії УПЦ у Чорткові (близько сорока осіб). Рішенням міської ради закрити дану парафію чи вилучити земельну ділянку не можна, оскільки це – приватна власність, а не в користуванні церковної громади, як це було у Хмельницькому чи Львові, пише Чортків Сіті

Минулого року сесія Чортківської міської ради прийняла звернення до цих людей, щоб вони перейшли до Православної Церкви України. За рік, що минув, цього не зроблено. В той час, коли з Чортківської громади загинуло на війні 25 Героїв України. Дуже багато воїнів важко поранені, у багатьох ампутовані кінцівки. Десятеро хлопців вважаються зниклими безвісти або в полоні…

«Скільки ще має пролитися крові, щоб ці прихожани розпустили своє московське церковне утворення? Наступний тиждень – ідеальний час, щоб покаятись, піти до сповіді і святого Причастя, пробачити один одному і закрити московську секту в Чорткові!» – зазначив Володимир Шматько на своїй сторінці у Facebook.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #УПЦ МП, #чортків, #шматько
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: