Жителям Тернопільщини нагадали про відповідальність за спалювання сухої трави

Опубліковано:
17 Березня, 2023

Жителям Тернопільщини нагадали, що за спалювання сухої трави передбачена відповідальність. Окрім сухої трави заборонено спалювати інші залишки рослинності, сміття та побутові відходи, розпалювати багаття в паркових зонах та поблизу лісових масивів. Робити цього не можна, адже це шкодить екології і може призвести до масштабних пожеж.

«За спалювання сміття та трави передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за статтею 77-1 (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) КУпАП громадянам загрожує штраф від 3060 до 6120 гривень, а посадовим особам — від 15 300 до 21 420 гривень. За статтею 152 (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів) КУпАП передбачено стягнення штрафів для громадян у розмірі від 340 до 1360 гривень, а для посадових осіб — від 850 до 1700 гривень. Стаття 245. ККУ Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу:

  1. Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом — караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
  2. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, — караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Подбайте про чисте повітря та не порушуйте закон», – розповіли у Патрульній поліції Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #спалювання трави, #штраф
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: