Декоративна штукатурка зі шпаклівки: чи це можливо?

Опубліковано:
7 Березня, 2023 о 20:16

Одна з найбільш актуальних будівельних сумішей – це, звичайно, шпаклівка –  https://eurometa.ua/budivelni-sumishi/shpaklivky. Вона не лише дозволяє вирівняти стіни та підготувати їх до фінішного покриття – такого, наприклад, як декоративна штукатурка (їх розмаїття ви з легкістю знайдете на сайті).

Шпаклівки самі можуть ставати «фінішем» на стінах, а за творчого підходу – навіть не поступатись декоративним штукатуркам. На такі експерименти варто наважуватись не лише через власну креативність. Декоративна штукатурка, ціна якої є завжди вищою за вартість шпаклівки, може просто не ввійти до вашого бюджету на ремонт (знову ж таки, на відміну від шпаклівки). І, зрештою, завжди цікаво оцінити всі можливі варіанти!



Декоративна штукатурка зі шпаклівки власноруч

Художній смак і мінімальний досвід дозволять створити оригінальне покриття із якісної шпаклівки. Якими є етапи подібної роботи?

  1. Підготовка поверхні. Для цього варто пильно роздивитись всю її площу, очистити її від пилу, піску, бруду та олії, щоб гарантувати ідеальну адгезію шпаклівки та основи. До того ж «шорсткості» можуть вплинути на вигляд майбутнього малюнку, який ви створюватимете. Далі варто скористатись ґрунтовкою: вона не лише остаточно вирівняє стіни, а й підвищить зчеплення основи зі шпаклівкою.
  2. Нанесення шару шпаклівки. Воно залежить від виду суміші: цементна чудово підходить для фасаду, а полімерна – для приміщень. Суміш розмішується з водою кімнатної температури безпосередньо перед нанесенням, і має консистенцію густої сметани.
  3. Створення малюнка чи рельєфної фактури. Для цього використовуються будь-які пензлі, валики, шпателі, і навіть відрізи тканини та поліетилену. Найпростіше – прокатати поверхню поролоновим валиком, чи скористатись готовими трафаретами з випуклим малюнком. За допомогою широкої щітки можна створити фактуру «літній дощ». А «озброївшись» шматком поліетилену, що м’яко прижимається до сирої шпаклівки, можна зобразити «троянди».
  4. Оздоблення готової поверхні полягає у фарбуванні чи покритті лаком. Для багатошарового фарбування можна використовувати фарби двох кольорів чи відтінків і валики з довгим та коротким ворсом. Фінішем може стати прозорий лак на водній основі, який дозволить зберегти результати вашої творчості на роки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #шпаклівка, #штукатурка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: