На Чортківщині заклади освіти, культури і медицини отримали нові ноутбуки

Опубліковано:
9 Листопада, 2022 о 19:10

300 нових ноутбуків отримали у Чортківському районі заклади освіти, культури і охорони здоров’я та інших галузей. Цю техніку надіслали за сприяння польської благодійної організації Fundacja Q.

Про це повідомили сторінці Чортківської міської ради у мережі Facebook:



«У рамках підписаної угоди про співпрацю між Чортківською міською радою та польською благодійною організацією Fundacja Q Чортківська громада отримала 300 нових ноутбуків фірми HP. Сьогодні ноутбуки передали на потреби освіти, охорони здоров’я, культури нашої громади та інших установ.

Все розпочалось із того, що чортків’янка Ірина Полова допомогла організувати зустріч із благодійною організацією Fundacja Q. Міський голова Чорткова Володимир Шматько проводив перемовини із головою організації Marcin Qrnik.

Напередодні Fundacja Q виграла європейський грант, отримавши 1400 нових ноутбуків. Три сотні із них, завдячуючи успішним перемовинам, вже роздали у школи Чортківської громади, міську лікарню, сімейним лікарям, бібліотекам та закладам культури.

Зауважимо, що також володарями безкоштовних ноутбуків, окрім Чорткова, стали м. Городок (Львівська область) та Бородянка (Київська область).

Також ноутбук вручили дівчинці – круглій сироті із Маріуполя, яка зараз живе та навчається у Чортківській громаді. Окрім того, керівництво громади має на меті найближчим часом забезпечити ноутбуками дітей з числа вимушених переселенців, котрі демонструють високі досягнення у навчанні; дітей з інвалідністю; батьки яких зараз на фронті.

Дякуємо Marcin Qrnik, Fundacja Q, Theirworld, Global Business Coalition, HP за величезні добрі справи для народу України, зокрема нашої Чортківської громади!»,йдеться у повідомленні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Ноутбуки в школи, #чортківські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: