Відомості про кінцевих бенефіціарних власників юридичної особи

Опубліковано:
17 Жовтня, 2022 о 13:01

18 листопада на сайті ВРУ було зареєстровано два Президенських законопроєкта №6320 (щодо спрощення порядку подання інформації, необхідної для проведення фінансового моніторингу)  та 6321 (про внесення змін до ст. 166-11 КпАП у зв’язку зі змінами в порядку подання державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи).

За пояснювальною запискою до законопроєкту №6320 метою проекту Закону є спрощення подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності юридичними особами, що вносяться до ЄДР, прискорення перевірки поданих відомостей, створення системи методологічної допомоги юридичним особам при визначенні кінцевих бенефіціарних власників та структури власності.



Зокрема, планується:

  • автоматизувати проведення перевірки відомостей про осіб, що є кінцевими бенефіціарними власниками юридичної особи, поданих до ЄДР в електронній формі, з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг;
  • скасувати вимоги щодо виключно нотаріального засвідчення копій документів, що подаються для підтвердження особи кінцевого бенефіціарного власника;
  • скоротити випадки подання юридичними особами відповідних відомостей під час проведення реєстраційних дій.

Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» юридичні особи зобов’язані підтримувати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності в актуальному стані, оновлювати її та повідомляти державного реєстратора про зміни протягом 30 робочих днів з дня їх виникнення, та подавати державному реєстратору документи, що підтверджують ці зміни. Якщо зміни у структурі власності та інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи відсутні, юридичні особи зобов’язані повідомляти державного реєстратора про відсутність таких змін при проведенні державної реєстрації будь-яких змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі.

У разі виявлення юридичною особою неповноти або неточностей чи помилок у раніше наданій державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридична особа не пізніше трьох робочих днів з дня їх виявлення повторно направляє відкориговані відомості в порядку, передбаченому цим Законом. 

Головний спеціаліст відділу

державної реєстрації друкованих

засобів масової інформації та

громадських формувань у

Тернопільській області

Управління державної реєстрації

Південно-Західного міжрегіонального

управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ)               Марія ГАЙДУЦЬКА

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #юстиція
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: