У Тернополі затвердили правила їзди на електросамокатах: подробиці

Опубліковано:
3 Жовтня, 2022 о 20:15

Тепер використання персональних легких електричних транспортних засобів дозволяється особам, які досягли 16-річного віку і виключно на велосипедних доріжках/велосмугах, за умови дотримання швидкісного режиму до 20 км/год.

3 жовтня на засіданні вісімнадцятої сесії міської ради депутати внесли зміни до Правил благоустрою Тернопільської міської територіальної громади. Рішення прийняли з метою врегулювання питання щодо використання легких електричних транспортних засобів у Тернополі.



 

Про це повідомили у пресслужбі міськради Тернополя.

 

Відтепер використання персональних легких електричних транспортних засобів дозволяється особам, які досягли 16-річного віку – виключно на велосипедних доріжках/велосмугах, за умови дотримання швидкісного режиму до 20 км/год.

Дітям до 10 років дозволяється використання таких транспортних засобів тільки у супроводі дорослих.

Особи з 10 до 16 років можуть самостійно пересуватись  на персональному легкому електричному транспорті – виключно на тротуарах, пішохідних доріжках, за умови дотримання швидкісного режиму до 5 км/год.

Використовувати легкий електричний транспорт на вулично-дорожній мережі можна за умови, що він обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами.  У темну пору доби – з увімкненим ліхтарем (фарою) та виділивши себе за допомогою світлоповертальних елементів, що закріплюються на зовнішньому одязі або в інший спосіб.

В міській раді наголошують, під час використання персональних легких електричних транспортних засобів потрібно дотримуватись Правил дорожнього руху і особисто нести відповідальність, встановлену чинним законодавством України, за їх порушення.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Самокати, #Самокати у Тернополі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: