Дуже важко досягти успіху в бізнесі без певного рівня впевненості. Проте у всіх, від молодих людей на перших справжніх роботах до досвідчених керівників у вищих ланках організацій, бувають моменти – або дні, місяці чи навіть роки – коли вони не впевнені у своїй здатності долати виклики. Ніхто не застрахований від цих нападів незахищеності на роботі, але вони не повинні стримувати вас.

Експерти вважають, що між впевненістю в собі, безпекою, позитивними емоціями та кращою продуктивністю є пряма залежність. Певний рівень невпевненості у своїх силах свідомо чи підсвідомо переслідує майже кожного. Щоб подолати цю невпевненість у собі потрібно чесно оцінити свої здібності (і свої недоліки), а потім вміло використати їх у своїх цілях.

Підготовка

Вчителі мають рацію: щоб засвоїти щось нове потрібно постійно практикуватися. Найкращий спосіб зміцнити впевненість в певній сфері – це вкладати в неї енергію та наполегливо над цим працювати. Багато людей здаються, коли вважають, що вони погано справляються з певною роботою чи завданням, вважаючи, що зусилля марні. Але усвідомлена практика майже завжди переважає природні здібності. Якщо ви не впевнені у своїй здатності щось зробити – виступати перед великою аудиторією, вести переговори зі складним клієнтом – почніть із випробування навичок у безпечній обстановці. Практика може бути дуже корисною, і її постійно рекомендують експерти з особистісного росту, оскільки вона не тільки зміцнює впевненість, але й покращує якість роботи. Так, ви можете декілька разів потренувати проведення великої презентації ще до призначеної дати. Перш ніж відкривати новий магазин, проведіть пробний тест. Навіть люди, які впевнені у своїх силах, можуть стати ще впевненішими за умови кращої підготовки.

Не заважайте собі

Впевнені в собі люди не тільки готові практикуватися, вони також готові визнати, що не знають, та й не можуть знати всього. Для того, щоб бути готовим визнати, що вам необхідно наставництво чи підтримка, потрібен певний ступінь впевненості, зокрема, впевненість у вашій здатності вчитися.

З іншого боку, не дозволяйте скромності вас стримувати. Люди часто занадто зосереджені на тому, що подумають інші, і не бачать того, що самі можуть запропонувати. Коли ви усвідомлюєте свою цінність для інших, впевненість більше не ототожнюється з саморекламою. Так, замість того, щоб застрягти на тому, що інші можуть подумати про вас чи вашу роботу, зосередьтеся на унікальних ідеях, які ви можете запропонувати їм.

Фідбек – це важливо

Хоча й не варто повністю покладатися на думку інших, щоб підвищити своє его, отримання валідації також може бути дуже ефективним для зміцнення впевненості. Однак, до відгуків також треба підходити обачливо. Обов’язково вибирайте людей, відгуки яких будуть абсолютно правдивими – коли оцінки продуктивності тільки позитивні, ми перестаємо їм довіряти.

null

Фото з мережі Інтернет

Також пам’ятайте, що деякі люди потребують більшої підтримки, ніж інші, тому не соромтеся просити про це. Наприклад, проєкт під егідою Білого дому виявив, що багатьом жінкам потрібно від когось почути, що їм варто балотуватися на посаду, перш ніж вони можуть на це зважитися. Чоловіки не виявляють такої моделі потреби в підтвердженні чи заохоченні від сторонніх людей. Це нормально, якщо вам потрібна похвала.

Ризикуйте

Використовувати свої сильні сторони – це розумна тактика, але не тоді, коли вона заважає вам приймати нові виклики. Багато людей не знають, на що вони здатні, доки не пройдуть реальне випробування. Спробуйте зробити щось, що ви вважаєте вам не вдасться. Невдача може бути дуже корисною для зміцнення впевненості. Звичайно, часто легше це сказати, ніж зробити. Відчуття, що ми не вміємо чи не знаємо, як щось зробити чи чогось досягти – не з найкращих. Однак, якщо ви хочете покращити свій рівень знань чи навичок – без ризику не обійтися.

Ризик – це невід’ємна частина життя, хоча масштаб його, безумовно, різний у різних ситуаціях. Успішні підприємці, відомі лікарі, досвідчені гравці в покер – усі вони щодня ризикують. Наприклад, перш ніж прийняти ризиковане рішення, професійний гравець в покер читає опонентів, вивчає стіл, за яким грає і розглядає інші фактори, які можуть сприяти його успіху або спричинити поразку. Все це частини їх власного унікального підходу, заснованого на загальних концепціях, тактиці та досвіді. Підприємці також не хапаються за кожну ризиковану можливість. Існує цілий процес прийняття ризикованого рішення, який включає в себе чимало етапів: від збору великого обсягу інформації до встановлення цілей і створення резервних планів на випадок, якщо щось піде не так.

null

Фото з мережі Інтернет

Може здатися, що прийняття ризикових рішень – це суцільний стрес, і насправді часто так і буває. В той же час багато експертів вважають, що стрес – це єдиний спосіб розвиватися. Якщо вам некомфортно відразу приймати серйозні рішення, ви можете поекспериментувати з новими ініціативами чи навичками, коли ставки відносно низькі, і поступово підвищувати рівні ризику, коли назбираєте достатньо досвіду.

Впевненість у собі – риса, без якої у 21 столітті дуже важко зайняти своє місце під сонцем. Проте якщо слідувати перерахованим вище принципам і не здаватися за перших невдач – у вас все вийде!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #pokerstars, #ігри, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: