Келих гарного вина або порція віскі можуть прикрасити будь-яку зустріч з друзями, романтичне побачення чи сімейну вечерю, але лише за умови високої якості напою. Підроблений або просто неякісний алкоголь може не тільки зіпсувати відпочинок, а й спричинити негаразди зі здоров’ям. Розповідаємо, як цього уникнути і як вибрати алкоголь так, щоб бути в ньому впевненими.

алкоголь



На що звертати увагу в першу чергу

Починати обирати алкогольні напої слід ще вдома: це допоможе визначитись з власне бажаним спиртним, його належним зовнішнім виглядом, цінами та найбільш вдалим місцем продажу. Далі — детальніше про кожен пункт.

Місце продажу

Перше та найсуворіше правило: не купувати алкоголь у стихійних точках реалізації або на неперевірених сайтах. Проходьте повз кіоски без касових апаратів та чеків і сумнівні інтернет-магазини. Оптимальне місце продажу алкоголю — великі супермаркети й спеціалізовані магазини, які мають право на реалізацію спиртних напоїв. Відповідний документ слід шукати у торговому залі або в одному з розділів сайту, якщо придбати алкоголь ви вирішили онлайн.

Ціна

Вартість якісного алкоголю не може бути істотно нижчою за середню на ринку. Саме тому важливо знати, скільки взагалі коштує той чи інший напій, а якщо магазин пропонує на нього суттєву знижку, варто поцікавитись її причиною. Крім того, слід керуватись звичайною логікою: французький коньяк з десятирічною витримкою не може мати ту ж ціну, що й пляшка столового вина. Висока якість передбачає високу вартість, але разом з тим пристойний цінник гарантує яскраві враження від дегустації.

Етикетка

Етикетка якісного алкоголю наклеєна рівно й міцно, не має розривів та інших дефектів. На ній міститься наступна інформація:

  • назва алкоголю;
  • склад напою;
  • його міцність;
  • місткість тари;
  • країна-виробник;
  • адреса виробництва;
  • протипоказання та шкода від вживання;
  • дата розливу та термін придатності.

Для додаткової впевненості в оригінальності продукції етикетку можна порівнювати з фірмовим примірником.

Тара та її дизайн

Заздалегідь ознайомтеся з автентичним дизайном тари напою, який збираєтесь купувати. Це можна робити безпосередньо під час вибору алкоголю, порівнюючи наявну пляшку з фото фірмового напою. Особливо зважайте на кришку, логотип спиртного та рельєфні написи на пляшці: асиметричність, нерівні краї або будь-які інші дефекти цих елементів мають викликати підозри щодо якості напою.

Власне алкоголь

Напій не повинен мати осаду (якщо це не передбачено виробником), сторонніх включень, відхилень у консистенції або забарвленні. Це ще одне свідчення про необхідність завчасного вивчення головних характеристик напою, що був обраний покупцем. Знання стандартних параметрів алкоголю не дозволить зробити помилку під час вибору, і дегустація принесе тільки позитивні враження.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алкогль, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: