Поблизу Теребовлі чоловік у лісі зрізав молоде дерево і отримав за це рік умовно

Опубліковано:
2 Вересня, 2022 о 22:00

Умовне покарання присудили на Теребовлянщині чоловікові, що спиляв граба на території ботанічної пам’ятки.

Про це йдеться у вироку Теребовлянського районного суду від 27 червня 2022. Фігурант справи – неодружений, не працює, не судимий, пише “Терноград”.



Як випливає із матеріалів справи, випадок трапився 19 травня 2022 близько 11-ї на ділянці лісу, що належить до природно-заповідного фонду «Ботанічна пам`ятка природи місцевого значення- Зеленчанська ділянка». Тоді обвинувачений спиляв за допомогою ручної пилки граб, діаметром 8 см та довжиною 3,1 м, спричинивши державі шкоди на 227 грн.

Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст. 246 КК, тобто  незаконна порубка дерев, вчинена на території природно-заповідного фонду.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, погодився зі всіма зібраними доказами та відмовився від їхнього дослідження у суді. Досліджувати їх суд і не став.

Як результат розгляду справи – суд  визнав фігуранта винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 3 роки тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від їхнього відбування, призначивши рік іспитового строку. Вирок набрав законної сили 28 липня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #суд
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: