До скандалу навколо Трампа та обшуків ФБР причетна українка з Тернополя Інна Ящишин?

Опубліковано:
31 Серпня, 2022 о 10:23

Чули скандал навколо Трампа та обшуки ФБР? Виявилося, що за цим скоріш за все стоїть українка з Тернополя Інна Ящишин. Про це говорить вся Америка і Європа.

Журналісти Міста дізналися, що Інна Ящищак дійсно може бути тернополянкою. З власних джерел стало відомо, що жінка з таким іменем зареєстрована в селі поблизу Тернополя і навчалася в одному з навчальних закладів міста. Загалом нічого не надзвичайного, непримітна дівчина – але судячи з американської преси… Зрештою читайте. Подаємо переклад з post-gazette.com.



Палм-біч, штат Флорида. Певний час Анна де Ротшильд вихвалялася корінням своєї родини до європейської банківської династії, надягаючи дизайнерський одяг, годинник Rolex і керуючи чорним позашляховиком Mercedes-Benz за 170 000 доларів.

За словами людей, які її знали, вона розповідала про розгалужений проект елітного житла в Смарагдовій затоці на Багамах, багатоповерховий готель у Монако та гоночну трасу Формули-1 у Маямі.

Ключовий момент для жінки, яка вільно володіла кількома мовами, стався минулого року, коли її запросили до Мар-а-Лаго, де вона поспілкувалася з прихильниками колишнього президента Дональда Трампа, а наступного дня з’явилася на прогулянку в гольф із паном Трампом. і сенатор Ліндсі Грем серед інших політичних світил.

Інна Ящишин позує з колишнім президентом Дональдом Трампом і сенатором Ліндсі Гремом, RSC, на приватному полі для гольфу пана Трампа всього в милях від Мар-а-Лаго в травні 2021 року.

Але 33-річна жінка не була членом відомої банківської сім’ї, а тепер є об’єктом розширеного розслідування ФБР, яке вивчає її минулу фінансову діяльність і події, які привели її до дому колишнього президента.

«Це була майже ідеальна хитрість, і вона зіграла роль», — сказав Джон Лефевр, колишній інвестиційний банкір, який зустрів її з іншими гостями біля клубного басейну.

Мар-а-Лаго: резиденція колишнього президента і приватний клуб. (maralagoclub.com)

На додаток до ФБР, правоохоронні органи в Канаді підтвердили, що вона була об’єктом розслідування відділу великих злочинів у Квебеку з лютого.

За рік до видовищного рейду ФБР у приморському будинку колишнього президента жінка, справжнє ім’я якої Інна Ящишин, російськомовна іммігрантка з України, здійснила кілька поїздок до маєтку, видаючи себе за члена відомої родини, намагаючись вторгнутися з деякими ключових прихильників колишнього президента.

Відеопрогравач

 
Інна Ящишин їде на своєму новому Mercedes Benz AMG G63 через під’їзд Мар-а-Лаго, який охороняється спецслужбами. (Відео гостя клубу, що їде в одній машині)

Здатність пані Ящишин — доньки водія вантажівки з Іллінойсу — обійти охорону в клубі пана Трампа демонструє легкість, з якою хтось із підробленим ім’ям і тіньовим минулим може потрапити на об’єкт, який є одним із центрів влади Америки та епіцентр політики Республіканської партії.

Водійське посвідчення Флориди із зображенням пані Яшишин із прізвищем Ротшильда та адресою особняка в Маямі-Біч, де вона ніколи не жила. (Джеймс Хілстон/Post-Gazette)

Ці проблеми стали ще більш критичними після того, як два тижні тому агенти ФБР вилучили ящики з секретними та надсекретними матеріалами в Мар-а-Лаго після виконання ордеру на обшук у будинку пана Трампа.

Її вхід — численні поїздки на територію клубу та з неї — розкриває вразливі місця об’єкта, який служить і резиденцією колишнього президента, і приватним клубом, і підкреслює прогалини в безпеці, які можуть мати місце.

«Це його резиденція», — сказав Ед Мартін, колишній спеціальний агент Міністерства фінансів США, який більше двох десятиліть пропрацював у кримінальній розвідці. «Вона не повинна була бути там».

У 2015 році пані Ящишин стала президентом благодійної організації United Hearts of Mercy, від якої відмовилися два платіжні процесори через виявлення шахрайства.

Pittsburgh Post-Gazette і Organized Crime and Corruption Reporting Project дізналися , що численні документи були передані ФБР у рамках розслідування, включаючи копії двох фальшивих паспортів із США та Канади — з її фотографією та ім’ям Анна де Ротшильда — і водійське посвідчення Флориди з тим самим іменем, де вказано адресу розкішного особняка вартістю 13 мільйонів доларів у Маямі-Біч, де вона ніколи не жила.

У судовому спорі під присягою пані Ящишин заявила, що ніколи не використовувала іншого імені і не порушувала жодних законів. В інтерв’ю Post-Gazette вона сказала, що не знала Анну де Ротшильд.

«Мені здається, виникло якесь непорозуміння», — сказала вона.Вона сказала, що зустрічалася з агентами ФБР 19 серпня, і що паспорти або водійські права, створені з ім’ям Ротшильда та її фотографією, були сфабриковані її колишнім діловим партнером, щоб завдати їй шкоди. «Це все фейк, і нічого не сталося», — сказала вона.Пан Лефевр і троє інших гостей, опитаних для цієї історії, сказали, що пані Ящишин неодноразово казала людям після того, як увійшла до палацової території Мар-а-Лаго, що вона була Ротшильдом, «і всі це з’їдали».

Передано ФБР: копії посвідчень на ім’я Анни де Ротшильд та Інни Ящишин.
 
(26 СЕРПНЯ 2022 Р)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Інна Ящишин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: