Тернополяни просять міську ради звернутися до президента і нардепів

Опубліковано:
23 Серпня, 2022

«Щодо антинародних трудових законів 5161 та 5371 просимо Тернопільську міську радузвернутися до Президента та Верховної ради про їх скасування», – таку петицію зареєстрував у Тернопільській міській раді Юрій Павленко.

Зокрема, у тексті петиції автор зазначає: 

«Верховна Рада України ухвалила зміни до трудового законодавства, які суттєво обмежують конституційне право громадян на працю, нівелюють трудові права Українців, які в цей самий час ведуть боротьбу з зовнішнім агресором!

Проект Закону України № 5161 позбавляє працюючих громадян стабільного доходу, запроваджує трудові договори з нефіксованим робочим часом (zero-hour cоntracts), які знімають з роботодавця обов’язок надавати працівникам постійну роботу. Це призведе до втрати стабільної роботи, заробітної плати, страхового стажу, гідних умов життя.

Проект Закону України № 5371 погіршує становище працівників на підприємствах з числом працюючих до 250 осіб та високооплачуваних спеціалістів. Він дозволяє роботодавцям укладати трудові договори, які ґарантують негайне звільнення працівника без будь-якої поважної причини, прописуватися додаткові умови роботи без вихідних і достатнього часу відпочинку, залучення до надурочних робіт, без належних норм охорони праці.

Враховуючи, що ми досі не можемо в нереволюційний спосіб відкликати 259 народних депутатів, які проголосували проти нас за ці законопроекти, а роботу в округах вони традиційно не проводять, ми звертаємося з петицією до Тернопільської міської ради.

Просимо Тернопільську міську раду ухвалити звернення до Президента України – про ветування законопроектів №5161, 5371, Верховної Ради України – про невідкладне прийняття законів, якими буде скасовано всі норми, уведені законопроектами №5161, 5371 до трудового законодавства. Детальніше див, наприклад, у відеосюжеті: https://www.youtube.com/watch?v=WxWW05SD5h0

Стаття 22 Конституції України ґарантує, що при внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод», – пише у петиції Юрій Павленко.

https://petition.e-dem.ua/ternopil/Petition/View/1414

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській раді, за 30 днів вона має зібрати 300 голосів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #петиція
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: