Одразу всі надходження направляються на виплати

Опубліковано:
19 Серпня, 2022 о 22:07

Відколи коронавірусна інфекція розповсюдилася в Україні, видатки на фінансування тимчасової непрацездатності на той час збільшились більш ніж удвічі.

Тоді найвагомішою причиною зростання потреби у коштах була пандемія COVID-19, а збільшення сум допомог за лікарняними листками, які передавали до Фонду соціального страхування України на оплату, збігалися із періодами піків захворюваності. З початку пандемії Фонд отримав додаткове фінансове навантаження, пов’язане з оплатою самоізоляції контактних осіб, надання страхових виплат медичним працівникам, які інфікувались коронавірусом під час виконання професійних обов’язків, а також членам їх родин у разі смерті працівників закладів охорони здоров’я тощо.



Та попри збільшення стандартних строків фінансування матеріального забезпечення, усі види допомог надавалися Фондом у повному обсязі.

Тепер, у важких умовах війни, для людей ще важливішим став соціальний захист. Та ще більшим стало фінансове навантаження: значно зменшилось надходження єдиного соціального внеску, чимало підприємств зруйновані, закриваються, проводять релокацію. А бюджет Фонду – це 9,57% від 100% ЄСВ, який сплачується за кожного працівника. У міру того, як єдиний соціальний внесок сплачується, його розподіляють і Фонд отримує кошти на свій рахунок. Ми не тримаємо гроші на рахунку ні дня, одразу всі надходження направляються на виплати. Однак, на жаль, цих коштів недостатньо для повного покриття всіх потреб у видатках на лікарняні, декретні, на поховання та інші страхові виплати. Розглядаємо всі можливості для вирішення ситуації. Хоча Фонд щоденно продовжує здійснювати виплати, сьогодні є затримки у строках фінансування лікарняних і декретних допомог. Станом на 15 серпня 2022 року управлінням виконавчої дирекції Фонду в Тернопільській області профінансовано всі лікарняні, прийняті від роботодавців на оплату по 26 травня 2022 року.

Слідкувати за станом виплат можна в телеграм-каналі Фонду: https://t.me/socialfund.

Працівники Фонду роблять все від них залежне, аби кошти на виплати за тимчасовою непрацездатністю якнайшвидше потрапили до громадян, адже знають, що потрібна кожна копійка.

Ми це розуміємо і щодня працюємо над шляхами розв’язання проблеми із затримкою виплат. Нагадаю, що саме від дати прийняття Фондом заяви-розрахунку від роботодавця залежить дата фінансування лікарняних. До отримання такої заяви Фонду невідомо про потребу у виплаті допомоги і її суму. Якщо заяву подано в електронному вигляді, про її прийняття надійде квитанція — саме на цю дату необхідно орієнтуватись. Її можна уточнити у бухгалтерії.

170 мільйонів гривень за 7 місяців 2022 року профінансували відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області виплат по вагітності та пологах, допомоги по тимчасовій втраті працездатності та на поховання.

Аби забезпечити виплати лікарняних, попри чисельні складнощі проведення фінансування на тимчасово окуповані території, для українців, чиї роботодавці залишились в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів, фахівцями Фонду було напрацьовано механізм призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму – для цього необхідно звернутись у відділення Фонду за місцем обліку як ВПО або реєстрації.

Перелік усіх відділень Фонду, графік їх роботи та контакти за посиланням: https://bit.ly/3LaDkIw.

Григорій Радзіх, заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: