У червні 2022 року Волинською обласною Малою академією наук в форматі он-лайн організовано літні школи для учнів 7-11 класів Волинської області. В період із 13 по 17 червня 2022 року тривали такі школи. як: філологічна, журналістики, географії, історії, “Юний програміст”, медицини, екології, матеріалознавства та хімії, “Основи мікроелектроніки та робототехніки”, біотехнологій, правознавства, матеріалознавства.

Математична школа цього року була присвячена 130-річчю від дня народження знаного волинянина, математика Михайла Кравчука. Назва школи звучала: “Моя любов – Україна та математика”.

Програми літніх шкіл передбачали лекції-презентації, практичні заняття, тренінги, онлайн-екскурсії.

Викладачами літніх шкіл стали викладачі та науковці з Волині, зокрема, лекторами літньої школи з екології стали кандидат біологічних наук, доцент ВНУ імені Лесі Українки Оксана Музиченко, керівники секцій відділення екології та аграрних наук Волинської МАН Борис Подзізей та  Інна Курилюк.

13 червня 2022 р. стартувала літня школа «Генеалогія для всіх». Учні вивчали свій родовід із істориком та генеалогом Тетяною Яцечко-Блаженко та кандидатом історичних наук Світланою Яцечко. Небайдужі до своєї минувшини юні волиняни дізналися про особливості роботи в архівах та види архівних документів: метричні книги, сповідальні відомості, списки мешканців та  виборців, особисті справи. Попереду ще багато цікавого. На черзі – майстер класи із роботи в зарубіжних та вітчизняних он-лайн архівах.

З 13 червня 2022 року продовжувала свою роботу обласна літня школа «Юний програміст». Такий формат дозволив залучити більше п’яти десятків вмотивованих юних інформатиків з різних куточків нашої області. Викладачі школи, провідні фахівці МАН, Луцького національного технічного університету та галузі ІТ–технологій – Тарас Щегельський, Сергій Костючко, Василь Вербицький. Модератор – Валерій Мазурик.

15 червня у форматі дистанційного інтенсиву стартувала літня школа біотехнологій. Разом з лектор –  Анною Тимчій, випускницею Волинської обласної МАН, учасники школи переконалися, що біотехнологія – таки наука сучасності, яка ґрунтується  на поєднанні різних традиційних наук для досягнення цільового результату.

«Моя любов – Україна і математика!» Під таким гаслом 15 червня  стартувала літня математична школа Волинської обласної МАН та Волинського національного університету імені Лесі Українки, приурочена 130-річчю від дня народження математика Михайла Кравчука. Спікер школи, Падалко Ніна Йосипівна, кандидат педагогічних наук, заступник декана факультету інформаційних технологій і математикиВНУ імені Лесі Українки,  керівник секції математики Волинської МАН занурила  юних розумників та розумниць з усієї області в дивовижний світ числових послідовностей.

Літня школа з медицини разом з Тетяною Шевчук, кандидатом біологічних наук, доцентом, завідувачем кафедри анатомії людини ВНУ імені Лесі Українки, керівником секції медицини Волинської обласної МАН, понад 40 учнів Волинської області дізнавалися про фундаментальну науку медицини – анатомію, її місце в системі біологічних наук, методи та принципи анатомічних досліджень.

15 червня розпочалось навчання в обласній літній школі з правознавства. Усі охочі змогли доєднатись та поринути у світ ІТ-права разом з Демчуком Антоном Михайловичем, кандидатом юридичних наук, деканом юридичного факультету ВНУ  імені Лесі Українки.

Учасниками літніх шкіл стала велика кількість учнів із різних куточків Волинської області. Усі учасники літніх шкіл отримали особисте запрошення до навчання у стаціонарних секціях та заочній школі ВО МАН.

Усі учасники літньої школи отримають особисте запрошення до навчання у стаціонарних секціях та заочній школі ВО МАН.

Щиро дякуємо, за чудову організацію літніх шкіл Тетяні Михалюк, директорці та колективу ВО МАН.

null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волинь
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: