Тернополянин пропонує реконструювати Парк Слави так, щоб там можна було вшановувати пам’ять його засновника

Опубліковано:
6 Травня, 2022

Тернополянин пропонує реконструювати Парк Слави так, щоб там можна було вшановувати пам’ять його засновника.

Тернопільський громадський діяч Максим Черкашин пропонує реконструювати Парк Слави так, щоб там можна було вшановувати пам’ять його засновника із німецьким походженням Володимира Мандля. Про своє бачення оновленого парку Максим Чекашин написав про це на своїй сторінці у мережі facebook:

«Реконструкція Старого парку в Тернополі, спроба №4

Старий парк для мене є особливим парком в Тернополі. Біля нього жили мої дідусь та бабуся і я провів там своє дитинство. Тепер там проводить дитинство вже моя малеча)).

Сьогодні парк не в дуже хорошому стані з неоднозначними символами вічного вогню, військовою технікою та кладовищем. Провести реконструкцію парку намагаються з 2017-го (про що анонсували ще у 2016-му), а потім у 2018-му, 2019-му і тепер у 2022-му. До речі, у 2019-му на розробку проекту було витрачено 162 000 грн.

Але я не про тяглість і ефективне використання коштів, а про історичну складову.

null
 
null

Парк заснував у 1895-му році бургомістр німецького походження Володимир Мандль. І мені, як людині, яка має німецьке коріння, важливо, щоб при реконструкції, найшлось місце і Володимиру Мандлю. А щоб ця ініціатива не залишилась просто у якості поста – підготую відповідну пропозицію Тернопільська міська рада, Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew та Rat der Deutschen der Ukraine / Рада німців України / Совет немцев Украины.

Завдяки цьому тернополяни краще знатимуть історію власної громади, а туристи, особливо з Німеччини, матимуть ще одну локацію», – пише Максим Черкашин.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #парк слави, #черкашин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: