Скітуринг є одним із багатьох видів лижного спорту. Вам потрібно опанувати практично всі техніки, навіть позатрасові. Але, щоб практикувати його правильно, необхідно правильно підібрати спорядження для скітурингу. Вибір відповідного та повного обладнання необхідний для безпечної практики. Нижче ви знайдете список всіх елементів, які повинні бути частиною вашого спорядження для катання на лижах і щоб ви могли спокійно відправитися на трасу.

Скітуринг: що це?

Лижний туризм існує вже давно: багато століть тому він був видом транспорту, перш ніж стати спортом та хобі. Як правило, скітур проводиться по доглянутих та захищених схилах, але вам все одно потрібно мати деякі основи або мати невеликий досвід катання поза трасами.

Якщо ви вперше займаєтеся лижним туризмом, віддавайте перевагу більш плоским та легким схилам, тому що підйоми вимагають набагато більше фізичних зусиль. Дійсно, якщо ви занадто втомилися, досягнувши вершини, вам може бути складніше зберігати контроль під час спуску. Якщо ви хочете здійснити сходження вперше, вам потрібна хороша підготовка заздалегідь: регулярно ходіть пішки, бігайте підтюпцем або їздіть велосипедом за кілька місяців до від’їзду в гори. Вибір трас залежатиме від вашого фізичного стану, рівня катання на лижах, погоди та місцевості.

Основи спорядження для скітура

null

Лижі

Існують різні типи лиж на terraincognita.com.ua. Отже, якщо ви новачок, радимо вибирати в міру гнучкі лижі з радіусом кривизни не надто великим і не надто маленьким. Що стосується розміру ваших лиж, то, якщо ви ще не знаєте, як вибрати, проконсультуйтеся зі співробітником у магазині чи прокатній компанії.

null

Кріплення

При виборі кріплення переконайтеся, що вони відповідають кріпленням вашого взуття. Потім потрібно відрегулювати довжину кріплень по довжині підошви. При ходьбі п’ята вашого взуття не будуть зафіксовані на лижах, а при спуску вони мають бути заблоковані.

Взуття

Перш ніж шукати лижне екіпірування, не забудьте про взуття, щоб доповнити своє спорядження для скітурингу: вибір хорошого взуття дуже важливий. В цілому ваші лижні черевики будуть майже такого ж розміру, як стандартне спортивне взуття. Очевидно, що найкращий спосіб знайти ті, які ідеально підійдуть вам і не натиратимуть ноги. Ви повинні почуватися комфортно.

Одяг

Одяг для скітурингу також дуже важливий у екіпіруванні, адже температурні умови на засніжених схилах екстремальні. У сиру, холодну погоду вам потрібен одяг, який захищає вас, але водночас пропускає піт та повітря. Декілька шарів легкого одягу дає кращу гнучкість і дозволяє здійснювати рухи з більшою легкістю. Базовий шар складатиметься з нижньої білизни, що добре сидить: футболки з довгими рукавами і легінсів. Середній шар: флісова толстовка на блискавці. Верхній шар: водонепроникна, але дихаюча лижна куртка та водонепроникні та дихаючі штани.

Лижні палиці

Щоб зберігати рівновагу, підтримувати вас під час підйомів та спусків, ваше спорядження для скітурингу повинно включати міцні, легкі, надійні та зручні лижні палиці. Ви можете вибрати між телескопічними ціпками та лижними палицями для спуску. Довжина перших регулюється, але якщо ви шукаєте просте рішення, зробіть ставку на другий тип палиць. Дуже важливо, коли ви починаєте кататися на лижах, мати дуже стійкі лижні палиці. Як запобіжний засіб ви також повинні мати у своєму скитуровому спорядженні пристрій для пошуку жертв лавин і, звичайно ж, лопату. Купити скітурове спорядження у повному обсязі можна на сайті Terra Incognita.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лижі, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #скітур, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: