Мало хто не любить хрусткі, рум’яні деруни. Інгредієнти для приготування цієї страви знайдуться у холодильнику кожного, тому особливо готуватися до процесу не доведеться. Існує чимало варіантів приготування дерунів. Вони можуть бути як класичними, так і з різноманітними начинками.
Найпопулярнішою начинкою для цієї картопляної страви є м’ясо. Найчастіше використовують фарш, який чудово підходить як за консистенціэю, так і за смаком. Деруни з м’ясом виходять ще смачнішими, ситнішими і мають чудовий аромат.
Перегляньте також:
- Тернопільський музей отримав експонати що нагадують про боротьбу кримськотатарського народу
- В’ячеслав Негода став на бік Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької
Інгредієнти
Картопля 900 г
Сіль За смаком
Лимонний сік 1 ч. л.
Фарш свинячий 350 г
Яйця 1 шт.
Цибуля 1 шт.
Перець чорний мелений За смаком
Орегано За смаком
Часник 1 зубчик
Базилік За бажанням
Рослинна олія За смаком
Приготування
Спочатку займемося картоплею. Її треба очистити, помити і натерти на середній тертушці.
Терту картоплю необхідно посолити, додати лимонний сік і перекласти в друшляк, щоб видалилась зайва рідина.
Далі необхідно підготувати фарш. У м’ясо треба додати трохи солі, базилік, орегано і чорний мелений перець.
Потім дуже дрібно нарізуємо цибулю, пропускаємо через прес зубчик часнику і разом відправляємо до фаршу.
Тим часом картопля вже позбулася зайвого соку. Додаємо до неї яйце і гарненько перемішуємо.
Беремо невелику кількість картоплі, розрівнявши її на долоні, зверху кладемо шар фаршу і прикриваємо картоплею. Потім формуємо дерун і викладаємо його на серветку.
Після цього розігріваємо олію і відправляємо деруни смажитися на сковорідку до золотистої скоринки з двох боків.
Під закритою кришкою деруни з м’ясом повинні готуватися 9-10 хвилин. Потім знімаємо їх з вогню і викладаємо на тарілку.